ANASAYFA Kültür-sanat Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu!

Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu!

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getirecek. 2024 yılı Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli olurken detayları da Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu!

Başkent Ankara'da düzenlenen etkinlikler vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Etkinliklere dair merak edilenler artarken Ankara'da birbirinden farklı etkinlikler de düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede müzikseverlerin ilgisini çekecek bir açıklamaya yer verilirken Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin start vereceği tarih de açıklandı. 

Sevda - Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini söyledi. Bu kapsamda festivalin müzikseverlerle bulaşacağı tarihi de duyuran Yüksel, festivale dair önemli bilgiler verdi. 

ULUSLARARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Yüksel,  38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin 4 Nisan tarihinde başlayacağını belirtti. Kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlayan vakfın, Ankaralı sanatsever bir ailenin kültürel mirasını sürdüren bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Yüksel, bu emanetle Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde bugüne kadar dünyaca ünlü sanatçıları ağırlama fırsatı bulduklarını söyledi. 

“Ankara baharı müzikle daha güzel” diyen Yüksel, festivalde, Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve İtalya'dan senfonik konser, modern bale, oda müziği ve caz kategorilerinde klasik müzik, barok müzik, dans ve caz alanlarının seçkin örneklerinin sunulacağı, Türkiye dahil 12 ülkeden 300'ü aşkın sanatçı ve topluluğun da etkinlikte yer alacağı bilgisini verdi. 

Yüksel, festival kapanış konserinin, Rus şef Vladimir Fedoseyev yönetimindeki Rusya'nın ve dünyanın en bilinen senfoni orkestralarından biri olan Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası ile gerçekleşeceğini söyledi.

‘’Ankara'nın gençleşmiş ve genişlemiş bir nüfusu var, bu yüzden tüm Ankaralıları festivalimize bekliyoruz." ifadelerini kullanan Yüksel, vakfın web sitesi "www.ankarafestival.com" adresinde konserlere ilişkin detaylara ulaşılabileceğini kaydetti.

Öte yandan Yüksel festivalin MEB Şura Salonu, CSO Ada Ankara konser salonları, Bilkent Konser Salonu, Çankaya Sahne, Flow Digital Theater CerModern ve Resim Heykel Müzesi Salonunda gerçekleşeceğini bildirdi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ve emekli maaşına dair son dakika açıkladı! Enflasyon düşünce elimiz rahatlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ve emekli maaşına dair son dakika açıkladı! Enflasyon düşünce elimiz rahatlayacak