ANASAYFA Nallıhan Ankaralıların hafta sonunu geçireceği adres belli oldu! Gökyüzüne açılan pencere o ilçede

Ankaralıların hafta sonunu geçireceği adres belli oldu! Gökyüzüne açılan pencere o ilçede

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, doğayla iç içe konumlanan Sarıyar Mahallesi'nde yeni bir cazibe merkezi bulunuyor.
yazar
Haber Merkezi
Ankaralıların hafta sonunu geçireceği adres belli oldu! Gökyüzüne açılan pencere o ilçede

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yer alan Sarıyar Mahallesi'nde hizmete açılan cam teras, başkent sakinlerinin ilgi odağı haline geldi. Başkentin ilk cam terası olarak bilinen bu eşsiz mekan, ziyaretçilerini etkileyici manzarasıyla büyülüyor. Peki, bu cam terasa nasıl gidilir? İşte, Nallıhan'daki cam terasın detayları ve fotoğrafları...

255113-001.jpg

Ankara'nın Yeni Gözde Noktası, Sarıyar Cam Terası

Haziran ayında kapılarını açan Sarıyar Cam Terası, doğanın içinde unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ziyaretçilerini büyüleyen cam teras, başkent sakinlerinin yeni adresi olmaya aday. Haziran ayı boyunca girişler ücretsiz olacak ve bu tarihte açılan Adnan Menderes Sarıyar Barajı, Türkiye'nin ilk HES barajı olarak önemli bir yer ediniyor.

Nallıhan Belediyesi tarafından hizmete sunulan bu barajın ismi, Türkiye'nin sevilen liderlerinden Adnan Menderes'in anısını yaşatmak adına "Adnan Menderes Seyir Terası" olarak belirlendi.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

ankara-2023-08-17t170438-618.jpg

Sarıyar Barajı: Tarih ve Özellikler:

Nallıhan Sarıyar Barajı, (Hasan Polatkan Barajı) Sakarya Nehri üzerinde yer alıyor. 1951-1956 yılları arasında inşa edilen bu baraj, Türkiye'nin ilk hidroelektrik enerji üretimi sağlayan barajlarından biri olarak öne çıkıyor. Barajın açılışı ise 1956 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakanı Adnan Menderes tarafından gerçekleştirildi.

ankaranin-ilk-cam-terasi-ziyarete-acildi-3.jpg

Etkileyici Yükseklik: Cam Seyir Terası:

Sarıyar'da konumlanan cam teras, yaklaşık 70 metre yükseklikte bulunuyor. Sarıyar Barajı üzerine kurulan bu teras, özellikle fotoğraf meraklılarının ve manzara tutkunlarının uğrak noktası haline gelmiş durumda.

ankara-2023-08-17t170825-413.jpg

Sarıyar Cam Terasına Nasıl Gidilir?

Sarıyar Cam Terası'na ulaşmak için öncelikle Nallıhan ilçesine gitmek gerekiyor. Ulus'ta bulunan eski stadyumun yanından kalkan Nallıhan ilçe minibüslerine binerek ilçeye ulaşabilirsiniz. İlçe otogarından ise Sarıyar Mahallesi minibüsleri ile cam terasın bulunduğu yere kolayca varabilirsiniz. Eğer araçla ulaşım tercih ediyorsanız, buraya tıklayarak Nallıhan Cam Seyir Terası'nın konumunu bulabilirsiniz.

Ankaralılar artık şehirlerinin en yüksek cam terasının tadını çıkarıyor. Doğanın içinde, manzaranın eşsiz güzelliğine tanıklık etmek isteyenler, Sarıyar Cam Terası'nın yolunu tutuyor.

Bu tarz haber ve içeriklerin devamı için "Haberankara.com" adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent Ankara olmasaydı neresi olurdu?

Başkent Ankara olmasaydı neresi olurdu?