ANASAYFA Nallıhan Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Çeltik hasadı başladı

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Çeltik hasadı başladı

Ankara'nın bazı ilçe ve köylerinde bu yılki çeltik hasadı başladı. Tarlalara akın eden vatandaşlar hummalı çalışmalarına başladı.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Çeltik hasadı başladı

Ankara'nın birçok ilçesinde ve köylerinde çeltik hasadı başladı. Köylüler tarlalara akın etmeye başladı. Yoğun çalışmaların başladığı çeltik hasadında bu yıl rekolte beklentisi yüksek.

aw055534-01.jpg

BU YIL HASADA BİR MAHALLE DAHA EKLENDİ

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Uluköy ve Karaköy Mahallelerinde yapılan çeltik ekiminin yanında bu sene Akdere Mahallesi de eklendi ve hasat başladı.
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Uluköy, Karaköy ve Akdere Mahallelerinde köylerinde çeltik hasadına başlandı.

aw055534-05.jpg

Nallıhan ilçesinde Uluköy, Karaköy ve Akdere Mahallelerinde yapılan çeltik ekimi Ankara'da tek olma özelliğini taşıyor. Bolu Kartalkaya dağından doğan ve Aladağ çayından sulanan çeltik, 4 ay devamlı suyun içinde kalarak yetişiyor.

aw055534-02.jpg

"GÜZEL BİR REKOLTE ALMAYI HEDEFLİYORUZ"

Birçok çiftçinin gelir kaynağı olan çeltik hasadı Ankara'da başladı. Çeltik ekimini gerçekleştiren çiftçiler çeltik hasadına başladıklarını belirterek, "Ankara'da çeltik ekilen tek yerin Uluköy ve Karaköy’e ek olarak Akdere Mahallesinde de ektik ve güzel bir rekolte almayı hedefliyoruz hasadımız hayırlı olsun" dediler.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Varilli ve dökme zeytin yağında ihracatında yasak uzatıldı

Varilli ve dökme zeytin yağında ihracatında yasak uzatıldı