ANASAYFA Otomobil Cumhurbaşkanı kararı ile sedan araçlarda ÖTV resmen sıfırlandı! Ford Focus 564 bin liradan alıcı bulacak

Cumhurbaşkanı kararı ile sedan araçlarda ÖTV resmen sıfırlandı! Ford Focus 564 bin liradan alıcı bulacak

Ülkemizdeki vergi yükü nedeniyle otomobil alırken ödenen ücretler cep yakıyor. Sıfır araç sahibi olmak isteyenler çeşitli fırsatları araştırırken sıfır otomobilde ÖTV indirimi Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı kararı ile sedan araçlarda ÖTV resmen sıfırlandı! Ford Focus 564 bin liradan alıcı bulacak

Türkiye'de vatandaşlar hemen her kalemde bir vergi ödüyor. Vatandaşın vergi yükü alınan son kararla birlikte artarken döviz artışı maliyetlerin ve enflasyonun da artmasına neden oluyor. Zincirleme fiyat artışları vatandaşların bütçe dengesini alt üst ederken bu zamlar en çok da ithal edilen otomobil de cep yakıyor. Otomobil alırken vatandaşlar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemekle yükümlü tutulurken bu vergi ödemesinden bazı vatandaşlar muaf tutuluyor.

Sıfır araçlarda en düşük fiyat 1 milyon liraya yaklaşırken kredi faizlerindeki yükseliş de otomobil alımında nakde olan ihtiyacı artırıyor. Kredi faizleri yükselirken aynı zamanda sıfır otomobil fiyatlarının artması ile birlikte araç sahibi olmak isteyenler farklı alternatiflere yöneliyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan bir karar kapsamında araç alımında ÖTV'den muaf tutulacak bir grup belli oldu.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE DUYURULDU ÖTV SIFIRLANDI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden araç sahibi olma fırsatı duyuruldu. Sıfır araçlarda ÖTV'den muaf tutulan programın kapsamı da genişledi. ÖTV'siz araç programının detayları belli oldu.

Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan araç satışları ile ilgili olarak belirli şartlar yer alırken ÖTV'siz araç satışından belirli oranda engelli raporu bireyler yararlanabiliyor. Ucuza araç alma hakkı elde eden bireyler için detaylar da açıklandı. ÖTV'siz otomobil alma hakkı olan engelli bireyler veya onlara bakmakla yükümlü kişiler, eylül ayında Ford firmasının ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanyaları araştırmaya başladı. Ford firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli oldu. Eylül 2023 tarihi ile Ford'un ÖTV'siz satılan Focus modelinde de fiyatlar güncellendi.

ford-focus-001.jpg

ÖTV'SİZ FORD FOCUS FIRSATI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren yasa kapsamında ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona yükseltildi. Bununla birlikte 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlar da engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak araç almasının önü açıldı. ÖTV muafiyeti kapsamında Ford'un ÖTV'siz Focus modelinde fiyatlar da açıklandı. ÖTV muafiyeti kampanyası, engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 indirim sağlıyor. Bu kampanya hile araç sahibi olma fırsatı elde eden bireyler, Ford'un ÖTV'siz Focus modeli için engelli raporları ve bayilerin istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebilecek. Ford'un ÖTV muafiyet kampanyası Eylül 2023 tarihi ile devam ederken indirimli paketlerde fiyatlar 554 bin 644 liradan başlıyor.

ford-focu.png

İşte Ford Focus modelinde ÖTV muafiyetli güncel fiyat listesi;

  • Ford Focus Trend X 4 Kapı 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Manuel: 554 bin 644 TL
  • Ford Focus rend X 4 Kapı 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Otomatik: 591 bin 529 TL
  • Ford Focus Titanium 4 Kapı 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Otomatik: 599 bin 255 TL
  • Ford Focus Titanium X 4 Kapı 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin_6 İleri Manuel: 571 bin 367 TL
  • Ford Focus Titanium Stil 4 Kapı 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin_6 İleri Manuel: 561 bin 524 TL
  • Ford Focus Trend X 4 Kapı 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin_6 İleri Manuel: 560 bin 518 TL
  • Ford Focus Titanium Stil 5 Kapı 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin_6 İleri Manuel: 562 bin 847 TL'den alıcısına sunuluyor.

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek ya da Ford bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SON DAKİKA TFF'den açıklama

SON DAKİKA TFF'den açıklama