ANASAYFA Otomobil Otomobil pazarına sunulan Hyundai IONIQ 5 N Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nedir?

Otomobil pazarına sunulan Hyundai IONIQ 5 N Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nedir?

Küresel otomobil pazarına yeni araçlar sürülmeye devam ediyor. Hyundai, ilk elektrikli modeli IONIQ 5 N’i İngiltere’de düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde tanıttı. Bununla birlikte aracın Türkiye'de ne zaman satılacağı merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Otomobil pazarına sunulan Hyundai IONIQ 5 N Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nedir?

Otomobil pazarına sunulan Hyundai IONIQ 5 N Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nedir? - Araç pazarına yeni araçlar girmeye devam ediyor. Araç piyasası yakından takip edilirken küresel pazarda özellikle elektrikli otomobiller dikkati çekiyor. Son olarak Hyundai, yüksek performanslı ilk elektrikli modeli IONIQ 5 N’i tanıttı. Hyundai yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, IONIQ 5 N, N markasının elektrifikasyon geleceğini ve performans tutkunlarının sürüş tutkularını doyasıya yaşamaları için yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor.

HYUNDAİ IONIQ 5 N TANITILDI

IONIQ 5 N, Hyundai'nin sürücü odaklı diğer N modellerinin yanı sıra yüksek kaliteli mobilite sunma yatırımlarını ve çalışmalarını da temsil ediyor. Ödüllü E-GMP platformu kullanılarak üretilen IONIQ 5 N, standart versiyondan hem dış tasarımda hem de iç mekanda sportif detaylarla farklılaşıyor.

hyundai-ioniq-5-n.jpg

"Günlük Spor Otomobil" temasıyla yola çıkan IONIQ 5 N, yüksek bir yol tutuş performansı gösteriyor. IONIQ 5 N, 21 inçlik alüminyum jantlar üzerinde hareket ederken daha güçlü elektrikli motor torkuna dayanacak şekilde üretildi.

HYUNDAİ IONIQ 5 N ÖZELLİKLERİ İLE MEST EDİYOR

N Drift Optimizer ise araç kontrolünü dengeleyerek kayma açısının korunmasına yardımcı oluyor. Entegre Torque Kick Drift işlevi de sürücünün daha dengeli drift yapmasına olanak tanıyor. Bu özellik, gelişmiş elektronik kontrol teknolojisi sayesinde elde ediliyor. Otomobil, N Grin Boost devredeyken 478 kW / 650 PS güç üretiyor ve 21 bin devir çevirebiliyor.

hyundai-ioniq-5-n-001.jpg

N e-shift, güç iletimi ve vites değiştirme arasında muazzam bir kontrol sunarken N Active Sound ise sürüş keyfini benzinli motor tınılarıyla artırıyor. N gövde kiti, N siyah iç mekan ve sportif detaylarıyla performans tutkunlarının dikkatini çeken Hyundai IONIQ 5 N, satışa sunulacağı tüm pazarlarda elektrikli modellere farklı bir bakış açısı getirecek.

HYUNDAİ IONIQ 5 N TÜRKİYE PAZARINA NE ZAMAN GİRECEK?

Hyundai IONIQ 5 N modelinin Türkiye pazarına ne zaman ve hangi fiyattan giriş yapacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak sektör kaynakları modelin 2024 yılı ortalarında Türkiye araç piyasasına sürüleceğini öngörüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaan Çinkaya Ankaragücü'nden ayrılıyor mu,  akıbeti ne olacak?

Kaan Çinkaya Ankaragücü'nden ayrılıyor mu, akıbeti ne olacak?