ANASAYFA Otomobil Peugeot yeni E-3008 Türkiye'de ne zaman, kaç liraya satılacak, özellikleri nelerdir?

Peugeot yeni E-3008 Türkiye'de ne zaman, kaç liraya satılacak, özellikleri nelerdir?

Ülkemizde araç piyasasında fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Araç piyasasındaki yükseliş devam ederken yeni araçlar da tanıtılmaya devam ediyor. Sıfır araç pazarına dahil olan Peugeot yeni E-3008'in Türkiye'de ne zaman, ne kadara satılacağı merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Peugeot yeni E-3008 Türkiye'de ne zaman, kaç liraya satılacak, özellikleri nelerdir?

Türkiye'de pandemi döneminin ardından yaşanan fiyat yükselişleri otomobil piyasasını da etkiledi. Sıfır ve ikinci el araç pazarında fiyatları hız kesmeden artarken iyi bir araç sahibi olabilmek için artık 1 milyon liranın üzerinde bir miktarı da gözden çıkarmak gerektiği gerçeği ile yüzleşildi. Türkiye'de 1 milyon lira bandının altında çok fazla araç seçeneği kalmazken artık yatırımlarını bir araç alarak gerçekleştirmek isteyenler de gözlerini yeni modellere dikti.

Türkiye'deki otomobil piyasasında araç fiyatları artmaya devam ederken yeni modeller de pazara dahil olmaya devam ediyor. Araç piyasası her gün yeni bir modelle gündem olurken son dönemin gözde markalarından olan Peugeot, E-3008 atağı ile dikkati çekti. Peugeot E-3008'in özelliklerinin yanı sıra Türkiye pazarında ne zaman ve kaç TL fiyatla satışa sunulacağı merak edildi. Haberankara.com okurları için Peugeot firmasının E-3008 modeli ile ilgili olarak merak edilenleri derledik.

PEUGEOT YENİ E-3008 HAMLESİ İLE DİKKATLERİ ÇEKTİ

Peugeot, en fazla satılan modeli 3008'i tamamen yeni, ileri seviye elektrikli fastback SUV ile değiştirerek bir üst seviyeye taşıdı. Peugeot yetkililerinden yapılan açıklamaya göre "Yeni E-3008 fastback SUV’un pazara sunulması, Peugeot'nun tasarım, sürüş keyfi ve verimlilik açısından yeni standartlar belirleyen, tamamen elektrikli, göz alıcı bir markaya doğru dönüşümünde önemli bir adım" değerlendirmesine yer verildi. Peugeot 3008'in yeni neslini tanıtırken tamamen yeni bir döneme girdiklerini belirtti.

ekran-goruntusu-2023-09-14-171341.png

PEUGEOT E-3008 ÖZELLİKLERİ İLE MERAKLISINI BÜYÜLEDİ

Peugeot, 2025 yılı itibarıyla tamamen elektrikli motor seçeneğiyle sunmayı taahhüt ettiği E-3008 modelini STLA Medium platformunu kullanan ilk model olma özelliğini de taşıdığını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-09-14-171354.png

Müşterilerine sınıfının en iyi performansını sunmak üzere tasarlanan e-3008 model 700 kilometreye kadar üstün menzil, 30 dakikaya varan şarj süresi, "Seyahat Planlayıcı", "Akıllı Şarj", "Araçtan Şarj", "Tak ve Şarj Et" ve "İnternet Üzerinden Kablosuz Güncellemeler" gibi bağlantılı hizmetler ve işlevleri bir araya getiriyor.

PEUGEOT TÜRKİYE'DE NE ZAMAN, NE KADARA SATILACAK?

Peugeot e-3008 modeli, Şubat 2024 tarihinden itibaren Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Türkiye'ye geleceği tarih ise net olarak bilinmiyor.

ekran-goruntusu-2023-09-14-171349.png

Pazara bağlı olarak hibrit motor seçeneği ile satışa sunulacak olan e-3008 modelinin fiyatı da henüz bilinmezken uzmanlar 1,5 milyon lira bandını aşacağını tahmin ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da altyapı çalışmaları esnasında tarihi su kanalı keşfedildi!

Ankara'da altyapı çalışmaları esnasında tarihi su kanalı keşfedildi!