ANASAYFA Polatlı Ankara'daki o belediye konut fırsatını duyurdu! 845 bin liradan konut almak için 25 bin TL yeterli

Ankara'daki o belediye konut fırsatını duyurdu! 845 bin liradan konut almak için 25 bin TL yeterli

Ülkemizde artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşların alternatif ilan arayışı devam ediyor. Türkiye'nin ilan portali üzerinden taşınmazlar satışa sunulmaya devam ederken Ankara'da yaşayanlara belediye tarafından konut satışı yapılacağı bildirildi. Bu çerçevede yayımlanan ilanda başvuru bedeli için 25 bin liranın yeterli olacağı kaydedildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'daki o belediye konut fırsatını duyurdu! 845 bin liradan konut almak için 25 bin TL yeterli

Türkiye'de pandemi döneminin artan taşınmaz fiyatları bütçeleri aşmaya devam ediyor. Belli bir birikim ve kredi desteği ile taşınmaz sahibi olmak zorlaşırken artan fiyatlardan kaynaklı olarak da vatandaşlar yayımlanan ilanları yakından takip ediyor. Taşınmaz fiyatlarındaki artışların devam etmesi ve kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber en çok da belediye ve TOKİ tarafından verilen ilanlar takip ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından alınan faiz artışı kararı da kredi faizlerini yükseltti. Alternatif satışlara yönelen vatandaşlar belediyelerin taşınmaz ilanlarını araştırırken Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden de yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Son dönemde belediye tarafından yapılan satışlar popülerleşmeye devam ederken rağbetin de arttığı görüldü. Ankara'da Polatlı Belediyesi tarafından BİK üzerinden konut satış ilanı yayımlandı.

ANKARA'DA POLATLI BELEDİYESİNDEN KONUT SATIŞI

BİK'in ''İlan.gov.tr'' resmi internet adresi üzerinden Ankara'da belediyeden arsa satışı yapılacağı duyuruldu. Söz konusu sitede yer alan bilgilere göre Polatlı Belediye Başkanlığı konut satışı yapacak. BİK'de yer alan ilana göre Polatlı Belediye Başkanlığı'nın konut satışı yapacağı kaydedildi. Polatlı Belediye Başkanlığına ait 22 adet meskenin ihaleyle satışa sunulacağı bildirilerken yapılan açıklamada, ‘’İhaleler 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 45. maddesine göre Açık Arttırma Usulü ile 26.01.2024 Cuma günü saat 15.05’de başlamak üzere ilan tablosunda belirtilen saatler aralığında Polatlı Belediyesi (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA) Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

845 BİN LİRADAN POLATLI'DA EV SAHİBİ OLMA FIRSATI!

İhalenin detaylarında satışı yapılacak söz konusu 22 adet konuta ait bilgiler ise tabloda gösterildi. Açık teklif usulü ile verilecek tekliflerin en geç 26 Ocak 2024 tarihinde saat 15.05'e kadar teslim edilmesi gerektiği kaydedildi. Polatlı Belediye Başkanlığına ait 22 adet meskenin açık teklif usulü ile ihaleyle satışa sunulacağı bildirilerken en ucuz konutun 1+1olduğu ve 845 bin liradan satışa sunulacağı aktarıldı. Geçici teminat bedeli ise en düşük ücret için 25 bin 350 lira olarak belirlendi. Satışa konu olan meskenlere ait bilgiler şöyle listelendi;

İhale şartnamesi Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden temin edilebilecek. İhale Şartname ve geçici teminat bedeli Polatlı Belediyesi veznesine ya da yine belediyenin Türkiye Ziraat Bankası TR 1200 0100 0011 0528 4650 5001 IBAN numaralı hesabına yatırılacak. İhaleye katılabilmek için gerekli şartlar ise şöyle listelendi;

Kanuni ikametgâh sahibi olmak,
Nüfus Cüzdanı Sureti (gerçek kişiler için),
Geçici Teminat,    
Şartname ve şartname alındı makbuzu,
Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
Başkası adına ihaleye katılacaklar için usulüne uygun olarak düzenlenmiş noter tasdikli vekâletname gerektiği bildirildi.

 İhaleye katılacak vatandaşların belirtilen belgeler ile belediyeden temin edecekleri şartname ve şartname bedel makbuzu ile birlikte ihale dosyalarını 26 Ocak 2024 Cuma günü saat 15.00’e kadar Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri  Müdürlüğüne teslim etmelerinin zorunlu olduğu kaydedildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MGM Ankara'ya uyarıda bulundu! Kar yağışı geliyor

MGM Ankara'ya uyarıda bulundu! Kar yağışı geliyor