ANASAYFA Polatlı Ankaralılara belediyeden kaçırılmayacak konut fırsatı! 35 bin lirası 2+1 konut sahibi olmak için başvuru yapabilecek

Ankaralılara belediyeden kaçırılmayacak konut fırsatı! 35 bin lirası 2+1 konut sahibi olmak için başvuru yapabilecek

Ülkemizde artan konut satış fiyatları vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Ev sahibi olma hayali kuran binlerce vatandaş yeni ilanları incelerken Ankara'da belediye eliyle konut satışı yapılacağı bildirildi. Bu çerçevede konut satışına ilişkin detaylar da belli oldu. Ev sahibi olmak isteyen Ankaralılar için detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılara belediyeden kaçırılmayacak konut fırsatı! 35 bin lirası 2+1 konut sahibi olmak için başvuru yapabilecek

Ülkemizde pandemi dönemi ile birlikte konut satış ve kira fiyatları hızlı bir yükseliş kaydetti. Konut satış fiyatlarındaki hızlı yükseliş grafiği devam ederken geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre de Ankara'da ortalama konut fiyatlarının 2 milyon 222 bin TL'ye ulaştığı öğrenildi. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından enflasyonla mücadele kapsamında alınan kararla da faiz artışına gidilirken banka kredilerinde de faizler yükseldi. 

Ev sahibi olmak için nakit ihtiyacı artan vatandaşlar hem yatırım yapmak hem de kira derdinden kurtulmak için alternatif satışları incelemeye başladı. Ankara'da belediyeden konut satışı açıklanırken Haberankara.com okurları için yeni bir ilan detayını derledik.

POLATLI BELEDİYESİ BİK ÜZERİNDEN KONUT SATIŞ İLANINI YAYIMLADI

Bankalardaki kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte artan fiyatlardan kaynaklı olarak alternatif satışlara yönelen vatandaşlar belediyelerin taşınmaz ilanlarına yöneldi. Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden çeşitli ilanlar yayımlanmaya devam ederken ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden de Ankara'da belediyeden konut arsası satışı yapılacağı bildirildi. Sitede yer alan bilgilere göre Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanlığı 2+1 konut satışı yapacak.  

POLATLI BELEDİYESİ 2+1 KONUT SATIŞI FIRSATINI DUYURDU

Basın İlan Kurumu ilan portali sitesinde yer alan ilanda Polatlı Belediye Başkanlığı'nın konut satışı yapacağı öğrenildi.. Ankara Polatlı Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘’Polatlı Belediyesi'ne ait 21 adet mesken ihale ile satılacak. İhaleler 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 45. maddesine göre Açık Arttırma Usulü ile 26.12.2023 Salı günü saat 15.05’de başlamak üzere ilan tablosunda belirtilen saatler aralığında Polatlı Belediyesi (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA) Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır. '' denildi.

1MİLYON 200 BİN LİRADAN KONUT SATILACAK

Polatlı Belediyesi tarafından yapılacak olan konut satışlarında en ucuz evin 1 milyon 200 bin lira olduğu öğrenilirken en pahalı konutun ise 1 milyon 350 bin lira olduğu kaydedildi. Ayrıca ihalede geçici teminat bedelinin en düşüğü 35 bin 400 TL, en yükseği ise 40 bin 800 lira olarak açıklandı. 

İsteklilerin ihaleye katılabilmek için belirtilen belgeler ile belediyeden temin edecekleri şartname ve şartname bedel makbuzu ile birlikte ihale dosyalarını 26 Aralık 2023 Salı günü saat 15.00’e kadar Polatlı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğüne teslim etmelerinin zorunlu olduğu kaydedildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski eşi tarafından silahla vurulmuştu! Genç kadın hayatını kaybetti

Eski eşi tarafından silahla vurulmuştu! Genç kadın hayatını kaybetti