ANASAYFA Polatlı MHP Ankara Polatlı Belediye Başkanı Adayı Levent Çağlancı kimdir?

MHP Ankara Polatlı Belediye Başkanı Adayı Levent Çağlancı kimdir?

MHP, bugün yaptığı son dakika açıklamasıyla toplamda 55 yeni belediye başkanı adayını duyurdu. Ankara'da da 4 ilçenin belediye başkan adayını açıklayan partinin Polatlı Belediye Başkan Adayı ise Levent Çağlancı oldu. Çağlancı'nın belediye başkan adaylığının açıklanması ardından hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, MHP Ankara Polatlı Belediye Başkanı Adayı Levent Çağlancı kimdir? Detaylar haberimizde...
MHP Ankara Polatlı Belediye Başkanı Adayı Levent Çağlancı kimdir?

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken partilerin belediye başkan adayları da tek tek açıklanmaya devam ediyor. Bugün MHP tarafından yapılan açıklamayla da partinin 55 belediye başkan adayı belli oldu. Ankara'dan da Polatlı Belediye Başkan Adayı Levent Çağlancı oldu. Çağlancı'nın adaylığının açıklanması ardından hayatı ve kariyeri araştırılmaya başlanırken sizler için Çağlancı'ya dair bilgileri derledik. 

LEVENT ÇAĞLANCI KİMDİR? 

Levent Çağlancı, 1986 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlayan Çağlancı, 2005 yılında İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Burada lisans eğitimini tamamlayan Levent Çağlancı, 2013 yılında ise  Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuk Anabilim Dalı Yüksek Lisans eğitimine başladı ve 2018 yılında mezun oldu. 

2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuk Anabilim Dalı'nda doktorasına başlayan Çağlancı, 2023 yılında doktorasını da başarıyla tamamladı. 

Çağlancı, Çağlancı Hukuk Bürosu'nda avukat olarak,  Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda hukuk uzmanı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ise uzman olarak çalıştı. İyi derecede yabancı dil bilen Levent Çağlancı, Polatlı Ülkü Ocaklarında çeşitli görevlerde bulundu. 

Çağlancı'nın MHP teşkilatlarında bulunduğu görevler ise şu şekilde: 

İzmir Ülkü Ocakları İl Başkanlığında Yönetim Kurulu üyeliği (2008-2009)

MHP 12. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulu Mezuniyeti (2016)

Türk Hukuk Enstitüsü İstişare Heyeti üyeliği (2016-…)

TÜRKATA Stratejik Araştırmalar Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği (2017- …)

Dönem MHP Ankara 1. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adaylığı

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Ankara Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek kimdir?

MHP Ankara Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek kimdir?