ANASAYFA Politika Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş adaylıkta iddiasını ortaya koydu! Kendime güveniyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş adaylıkta iddiasını ortaya koydu! Kendime güveniyorum

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylık açıklaması gündem olmuştu. Başkan Yavaş'ın hangi partiden aday olacağı ve ne zaman açıklama yapacağı beklenirken yeni bir gelişme yaşandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş adaylıkta iddiasını ortaya koydu! Kendime güveniyorum

Türkiye'de mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin ardından 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili olarak hazırlıklar başladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı adaylığı için pek çok isim gündeme gelirken Ankaralılar en çok ''ABB Başkanı Mansur Yavaş, yeniden aday olacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi iktidar ve muhalefet partilerinin adayları merak edilirken ABB Başkanı Yavaş'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıklama gelmişti.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN İLK ADAYLIK AÇIKLAMASI: ''İNŞALLAH BİR 5 YIL DAHA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUM''

ABB Başkanı Yavaş, başkentte yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında ABB Başkanlığı'na bir kez daha aday olduğunu duyurmuştu. ABB Başkanı Yavaş, "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum. Bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim." demişti.

Bu açıklamanın ardından Başkan Yavaş'ın rozetsiz başkanlık vurgusu dikkati çekmişti. 30 Ağustos tarihinde ABB Başkanlığı'na tekrar adaylığını duyuran Başkan Yavaş'tan konuyla ilgili yeni açıklama geldi.

''BEN İDDİALIYIM''

Yerel seçimlere sayılı bir süre kala muhalefetteki umutsuzluğa anlam veremediğini söyleyen ABB Başkanı Yavaş, başka partiden aday gösterilme ihtimaline karşı "Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek iddiaları sonlandırmıştı. ABB Başkanı Yavaş, adaylığının kısa bir zaman içinde CHP tarafından resmi olarak açıklanacağını söyleyerek, Sözcü'den gazeteci İsmail Saymaz'a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. ABB Başkanı Yavaş, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa... Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz, CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz “Adayız” diye çalışmalarımıza başladık." ifadelerine yer verdi.

ankara-buyuksehir-belediye-baskani-mansur-yavas-adaylikta-iddiasini-ortaya-koydu-kendime-guveniyoru.jpg

Gazeteci Saymaz'ın ''CHP neden adaylığınızı açıklamadı?'' sorusuna yanıt veren ABB Başkanı Yavaş, ''Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce “Belediye başkanlarımız yoluna ve görevlerine devam edecekler. Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var” diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim.'' dedi.

ankara-buyuksehir-belediye-baskani-mansur-yavas-adaylikta-iddiasini-ortaya-koydu-kendime-guveniyorum.jpg

''KENDİME GÜVENİYORUM''

''Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik ortaya koyduk.'' diyen ABB Başkanı Yavaş, ''Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara'da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor.'' dedi. ABB Başkanı Yavaş'ın resmi adaylık ilanı için CHP'den açıklama bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü

Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü