ANASAYFA Politika Ankara kulisleri bu bilgi ile hareketlendi! AK Parti'nin Ankara belediye başkanı adayı dillendirildi

Ankara kulisleri bu bilgi ile hareketlendi! AK Parti'nin Ankara belediye başkanı adayı dillendirildi

Ülkemizde Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Yerel seçimler için ilk isimler dillendirilmeye başlarken AK Parti'nin Ankara adayı ile ilgili bir kulis bilgisi siyaset masalarını hareketlendirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara kulisleri bu bilgi ile hareketlendi! AK Parti'nin Ankara belediye başkanı adayı dillendirildi

Ankara kulisleri bu bilgi ile hareketlendi! AK Parti'nin Ankara belediye başkanı adayı dillendirildi - Ülkemizde Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından gözler Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Başkent Ankara'da belediye başkanlığı için yarışacak isimler şimdiden araştırma konusu olurken AK Parti'den gelen kulis bilgileri gündemi hareketlendirdi.

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için hangi isimlerin adaylığını açıklayacağı merak edilirken seçime katılacak partilerin belirleyeceği adaylar da şimdiden merak konusu oldu. Seçimler de yarışacak isimler merak edilirken belediye başkanlığı için partiler arasında yapılan seçim anketinin sonuçları gündem olmaya devam ediyor. Seçim anketi sonuçlarının yanı sıra kulis bilgileri gündemi hareketlendirirken büyük şehirlerde kaleyi ele geçirmek isteyen AK Parti'nin Ankara adayı için ilk isim ortaya çıktı. AK Parti kulislerinden dikkati çeken bir belediye başkanı adayı bilgisi paylaşıldı.

AK PARTİ ANKARA'YI YENİDEN ALMAK İSTİYOR

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen belediye başkanlığı seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için aday gösterilecek isimler henüz belli olmadı. Ancak kulis bilgilerine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın karşısına çıkacak isimler de dillendirilmeye başladı. Büyükşehirlerde belediye başkanı adaylarının kimler olacağı merak konusu olurken, kulislerdeki son bilgiler de vatandaşın ilgisini çekti.

secim.jpg

Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için AK Parti'nin düğmeye bastığı söylenirken son yerel seçimlerde CHP’ye geçen Ankara başta olmak üzere 11 ilde kazanmak için çalışmalarına başladı. Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında konuşan Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislerdeki Ankara belediye başkanlığına adı geçen ismi duyurdu.

ANKARA'NIN ADAYI KİM OLACAK?

AK Parti’nin hedefinden bahseden Sözcan, 'AK Parti 11 büyükşehri yeninden kazanmak istiyor" diyerek bir kulis bilgisi paylaştı. Başkent Ankara'yı kazanmak için harekete geçen AK Parti'nin adaylarını açıklayan Sözcan, "AK Parti’de hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isimleri geçiyor.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-26-133123.png

Öte yandan yerel seçimler için son kulis bilgilerini paylaşan MAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 'Gündem Özel' programında Barış Terkoğlu'nun konuğu oldu. Kulat, yerel seçimlere az bir süre kala AK Parti kulislerinde konuşulan adayı açıkladı. Kulat, "Sayın Süleyman Soylu düşünülmezse, Veysel Tiryaki'nin isminin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bu iki isim arasında yoğunlaşacak." dedi. Öte yandan Ankara'nın AK Parti adaylarının kim olacağı henüz bilinmiyor. İlerleyen günlerde partilerin adaylarını açıklaması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB 2023 2024 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

MEB 2023 2024 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?