ANASAYFA Politika ASAL Araştırma Ankara'daki yerel seçimler öncesinde anket sonuçlarını paylaştı

ASAL Araştırma Ankara'daki yerel seçimler öncesinde anket sonuçlarını paylaştı

Türkiye'de mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Başkent Ankara'da belediye başkanlığı için yarışacak isimler merak konusu olurken ASAL Araştırma seçim anketini paylaştı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ASAL Araştırma Ankara'daki yerel seçimler öncesinde anket sonuçlarını paylaştı

ASAL Araştırma Ankara'daki yerel seçimler öncesinde anket sonuçlarını paylaştı - Türkiye, Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanını ve yeni dönem milletvekillerini belirlemek üzere iki kez sandık başına geçti. Sandıktan çıkan sonuçların ardından 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimler için hazırlıklar da başladı.

Özellikle Başkent Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için hangi isimlerin yarışacağı mera edilirken seçime katılacak partilerin belirleyeceği adaylar da merak konusu oldu. Seçimler için açıklanacak isimler merak edilirken ASAL Araştırma şirketi, belediye başkanlığı için partiler arasında yaptığı seçim anketinin sonucunu paylaştı.

Ankaralılar burada TIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

ANKARA'DA SEÇİM ANKET SONUÇLARI BELLİ OLDU

31 Mart 2023 tarihinde yapılması planlanan belediye başkanlığı seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilecek isimler henüz belli değil. Ancak kulis bilgilerine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın karşısına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un çıkarılacağı konuşuluyor.

Partiler yerel seçim hazırlıklarına başlamışken, ASAL Araştırma, Ankara'daki son seçim anketi sonuçlarını paylaştı.

ekran-goruntusu-2023-07-27-160627.png

ASAL Araştırma, Ankara'daki son anket sonuçlarına göre AK Parti bir, CHP ikinci parti oldu. 2 bin 74 kişinin katıldığı ankette birinci sırada yüzde 33.7'yle AK Parti yer alırken, onu yüzde 32.3 ile CHP takip etti. Araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 9.5'u MHP, yüzde 8.1'i İYİ Parti derken, HDP - YSP'nin oyu yüzde 4.9'da kaldı. Diğer partileri tercih ettiğini söyleyenlerin oranıysa yüzde 6.5 oldu.

Söz konusu seçimlerde ise adayların kimler olacağı da henüz bilinmiyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın Beypazarı Belediyesi TMO'ya kantar ve alan tahsis etti

Ankara'nın Beypazarı Belediyesi TMO'ya kantar ve alan tahsis etti