Cumhurbaşkanı Erdoğan SON DAKİKA açıkladı! AK Parti grubu yeni anayasa için çalışmalara başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan SON DAKİKA açıkladı! AK Parti grubu yeni anayasa için çalışmalara başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarını tamamladı. Yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta basın mensuplarının sorularını bir bir yanıtladı. Gündeme dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa girişimlerine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Meclisin açılacağı 1 Ekim tarihinden itibaren çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılacağı 1 Ekim tarihinden itibaren yeni anayasa için parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmelere başlayacağını açıklarken önemli değerlendirmelerde bulundu.

''GELİN BİR SİVİL ANAYASAYI BERABER YAPALIM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada yeni anayasa girişimi ile ilgili olarak "Meclis grubumuz parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle 'Gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım' davetimizi iletecek. Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız. Bundan dolayı da herhangi bir nazlanmaya falan gerek yok. Arkadaşlarıma da gereken talimatları verdim. Grup Başkanımız Abdullah Güler Bey’e 'Hemen gereken suretle görüşmeleri yapın' dedim" ifadelerine yer verdi.

erdogansite.jpg

"Mevcut anayasa 'Türkiye Yüzyılı’na yakışmayan bir yapıdadır" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Umarım uzlaşı içerisinde Türkiye’ye yakışır birlikteliği ortaya koyarak anayasa metnimizi ortaya çıkartırız" dedi.

KALKINMA YOLU PROJESİNE DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ile sürdürdüğü “Kalkınma Yolu Projesi” hakkında da bir değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed’in çok kararlı bir duruşu var. Son görüşmemizde '60 günde içinde bu projeye yönelik hazırlıkları tamamlayalım' diye bir teklifi oldu. Tabii Amerika’nın, Japonya’nın, Hindistan’ın ve Çin’in kendilerince projeye yaklaşımları söz konusu.Süratle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız muhataplarıyla görüşmeleri yapıp bu işi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacak. Çünkü birileri anlaşmazlıkları kışkırtmanın gayreti içinde. Kalkınma Yolu çok büyük önem arz ediyor." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER