Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Kabine toplantısı vatandaşların yakın gündeminde yer alıyor. Kabine toplantısının ardından çıkacak kararlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak edilirken gözler eylül ayında yapılacak olan son toplantıya çevrildi.

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Eylül ayının ikinci Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Kabine toplantısının tarihi ve görüşülecek konu başlıkları merak edilirken ''Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?'' soruları gündeme taşındı. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantısı sonrası yapacağı açıklamalara çevrilirken araştırmalar da devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, iki haftalık periyotlar halinde bir araya gelirken kritik konuların ele alındığı toplantılarda maaş zamları için alınacak kararlar merak ediliyor. Kabineden çıkacak yeni kararlar beklenirken bir yandan yeni evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi, gençlik ve aile bankasının yanı sıra öğrencilere verilecek ÖTV'siz cep telefonu ile ilgili açıklamaların detaylandırılması bekleniyor.

EYLÜL AYI İKİNCİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

İki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında son olarak 5 Eylül Salı günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için bekleyiş devam ediyor. Yeni dönemin 8'nci Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında26 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Yapılan son Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti. Emekli maaşlarına ilişkin yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3’lü mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI KONULARI NELER?

Enflasyonla mücadele adımları, emekli maaşlarına yönelik düzenleme, gençlere vergisiz cep telefonu ve evlilik kredisi gibi konuların görüşülmesinin beklendiği toplantıda öncelikli gündem maddelerinin ise ekonomiden yana olacağı tahmin ediliyor. Toplantıda, iç ve dış siyasetteki gelişmeler ele alınacak. Toplantı detaylarının saat 19.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER