ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, katlı kavşak yapımı için alternatif güzergahı ABB ile paylaştı!

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, katlı kavşak yapımı için alternatif güzergahı ABB ile paylaştı!

Ankara'da trafik sorunlarının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Pursaklar ilçesinde katlı kavşak yapım işi için tarih verilirken Pursaklar Belediye Başkanı'nın itirazları sonucu proje ertelenmişti. Konuyla ilgili gelişme yaşandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, katlı kavşak yapımı için alternatif güzergahı ABB ile paylaştı!

Başkentin ulaşım ağının gelişmesi için çalışmalar devam ediyor. Ankara'da trafik kazalarının önüne geçmek, yolların genişlemesi ve trafik akışının hızlanması için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Esenboğa Havaalanı Yolu - Özal Bulvarı üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sıkıntısının çözümü için kolları sıvadı. ABB, Havaalanı Yolu olarak da bilinen Esenboğa Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sıkıntısının çözümü için katlı kavşak yapımı nedeniyle Özal Bulvarı'nda bazı kilometreler arasının trafiğe kapatılacağını duyurmuştu.

Ancak Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuyu tekrar ve hızla yeniden planlamalı, yarın çok daha büyük sıkıntılar olacak." ifadelerine yer vermişti. Başkan Çetin'in çağrısına ABB'den yanıt gelmiş ve projenin Başkan Çetin'in alternatif bir çözüm sunana kadar rafa kaldırıldığını belirtmişti. Konu hakkında Başkan Çetin'den açıklama geldi.

ABB'NİN ÇAĞISINA BAŞKAN ÇETİN'DEN YANIT

ABB tarafından yapılan resmi açıklamada ''İlçeye değer katacak ve kronik sorunları çözecek bu büyük projenin geçici sıkıntılarının olması doğal bir durumken bazı yolların kapatılmasına Pursaklar Belediye Başkanı yoğun itirazlarda bulunmuştur. “Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi” Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle, kendisinin bize ileteceği alternatif bir güzergâh önerisi ulaşıncaya dek askıya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadelerine yer verilmişti. Başkan Çetin'den konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi ve çözüm önerisinin ABB'ye sunulduğu bildirildi.

''TEKLİFLERİMİZİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞEREK PAYLAŞTIK''

Pursaklar Belediyesi'nin resmi sosyal meyda hesapları üzerinden yapılan açıklamada ''Kıymetli Hemşehrilerimiz; Bir haftadır ilçemizi ve Ankaramızı ilgilendiren "Protokol Yolu Pursaklar Girişi Kavşak Çalışması" nedeni ile yaşanan trafik sorunlarının ardından proje, yeni güzergâh alternatifleri belirlenene kadar askıya alınmıştı.

abb-pursaklar-yol.jpg

Büyükşehir Belediyesi'nin 20.11.2023 tarihli resmi duyurusunda, geç de olsa Belediye Başkanımızdan istediği alternatif güzergâh tekliflerimizi Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek paylaştık. Kamuoyuna Saygılarımızla...'' ifadeleri yer aldı.

ABB'nin konuyla ilgili merak edilirken gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediyesince 100'üncü Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı'nda fidanlar dikildi

Mamak Belediyesince 100'üncü Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı'nda fidanlar dikildi