ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi minikler için itfaiye istasyonuna gezi düzenledi

Pursaklar Belediyesi minikler için itfaiye istasyonuna gezi düzenledi

Ülkemizde kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında belediyeler de çeşitli etkinlikler düzenliyor. Belediyelerin düzenledikleri etkinliklere dahil olan Pursaklar Belediyesi de minikler için bir gezi programı hazırladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi minikler için itfaiye istasyonuna gezi düzenledi

Türkiye'nin dört bir yanında 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İtfaiye Haftası kutlamaları gerçekleşiyor. bu kutlamalar kapsamında belediyelerce çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Pursaklar Belediyesi de söz konusu etkinlikleri düzenleyen belediyeler arasındaki yerini alırken 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nda Nezaket Kreş Okulunda eğitim gören minik çocuklara özel, öğrenirken eğlenebilecekleri etkinlik programı düzenledi.

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Kreş Okulu, çocuklara yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla İtfaiye Haftası kapsamında ziyaret ettikleri itfaiye istasyonunda önemli bilgiler verdi.

PURSAKLAR’DA MİNİK İTFAİYECİLER GÖREV BAŞINDA

Nezaket Kreşi Okulu öğrencileri itfaiye istasyonuna düzenlenen gezide itfaiye araçlarını, yangından korunma yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenirken acil durumlar karşısında ne yapacaklarını ve hangi numarayı aramaları gerektiğiyle ilgili bilgiler de aldı.

2-6.jpg

Çocukların erken yaşta bilinçlenmesi için verilen eğitim dolu dolu geçti. Arama - kurtarma eğitiminde ise minikler, depremden kurtulma yöntemlerini, kurtarma çalışmalarını, itfaiye araç ve gereçlerinin neler olduğuna dair detaylı bilgiler de aldı.

7-1.jpg

Ayrıca itfaiye istasyonundaki araçlara binerek içini de inceleme fırsatı bulan kreş öğrencileri, ziyaretin adından itfaiye personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

6-2.jpg

Öğrencilerin merak dolu gözlerle etrafı izledikleri de itfaiye erleri tarafından sempati ile karşılandı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü Taraftarı Tolunay Kafkas'a tepkili

MKE Ankaragücü Taraftarı Tolunay Kafkas'a tepkili