ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nden Kadına Şiddete Yönelik Farkındalık Semineri

Pursaklar Belediyesi'nden Kadına Şiddete Yönelik Farkındalık Semineri

Ankara'daki ilçe belediyeleri kadına yönelik şiddete ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla yeni programlar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Pursaklar Belediyesi de yeni bir seminere imza attı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi'nden Kadına Şiddete Yönelik Farkındalık Semineri

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzere belediyeler etkin bir çalışma yürütüyor. Ankara'daki pek çok belediye 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yeni etkinliklere imza atarken bir açıklamada Pursaklar Belediyesi'nden geldi.

Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanım Evlerindeki kursiyerlere, ‘‘Kadına Yönelik Şiddet ve Farkındalık Haftası’’ kapsamında seminer verildi. Pursaklar Belediyesi kadınların fiziki, psikolojik ve ruhsal olmak üzere şiddetin her türlüsü hakkında bilgi sahibi olabilmeleri ve ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için ‘‘Kadına Yönelik Şiddet ve Farkındalık Haftası’’ konulu seminer düzenledi.

PURSAKLAR BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA ÖZEL SEMİNER

Pursaklar İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen seminerde kadına yönelik şiddetin türleri, yaygınlığı, kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemi, kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmede bulunuldu.

1-2.jpg

‘‘Kadına yönelik fiziki, ruhsal yani kısaca her türlü şiddete sıfır tolerans diyoruz’’ diyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Hayme Ana Hanım Evimizde Pursaklar İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Özlem Sarıca ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Farkındalık Haftası’ ile ilgili seminer verdi.

3-1.jpg

İlçe kadınlarının şiddetin her türlüsü hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için çeşitli seminerle düzenlemeye devam edeceğiz’’ ifadeleri ile değerlendirmesini sonlandırdı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediyesi Mutlu Ege Millet Bahçesi ziyaretçilerini bekliyor!

Mamak Belediyesi Mutlu Ege Millet Bahçesi ziyaretçilerini bekliyor!