ANASAYFA Sağlık 2023 grip aşısı ne zaman başlıyor, kimler yaptırabilecek, ücretli mi?

2023 grip aşısı ne zaman başlıyor, kimler yaptırabilecek, ücretli mi?

Sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşlar grip aşısı tarihlerini araştırmaya başladı. Grip aşısının ne zaman ve kimlere yapılacağı merak edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2023 grip aşısı ne zaman başlıyor, kimler yaptırabilecek, ücretli mi?

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle beraber mevsim geçişinden kaynaklı olarak nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi çeşitli hastalıkların görülme sıklığı da arttı. Bu tarz hastalıkların görülme sıklığının artması ile birlikte kış mevsiminin hemen öncesinde grip aşısı olmak isteyenler de şimdiden araştırmalarına başladı.

Vatandaşlar 2023 yılında grip aşısının ne zaman yapılmaya başlayacağını merak ederken ''Grip aşısı ne zaman, kimlere yapılmaya başlanacak, fiyatı ne kadar okunacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geldi.

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPILMAYA BAŞLANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Eylül tarihinden itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarla beraber 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı uygulamasının takvimine başlanacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Koca Twitter (X) hesabı üzerinden bir açıklamaya yer verdi. Bakan Koca'nın X platformu üzerinden yaptığı açıklama ise "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir.

ekran-goruntusu-2023-09-15-104723.png

Grip, özellikle 65 yaş üstüyle kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz." ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eris virüsünün belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşıyor?

Eris virüsünün belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşıyor?