ANASAYFA Sağlık Bu yaşlara dikkat! Kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığı belli oldu!

Bu yaşlara dikkat! Kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığı belli oldu!

Kadınların çocuk sahibi olması için yaş aralığı konusunda Macaristan’ın Semmelweis Üniversitesi yaptığı araştırmalar ile öne çıktı. Kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığının 23 ile 32 olduğu söyleniyor.
yazar
Haber Merkezi
Bu yaşlara dikkat! Kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığı belli oldu!

Macaristan’ın Semmelweis Üniversitesi’nden bilim insanları kadınların çocuk sahibi olması için en güvenli yaş aralığını açıkladı.1980 ile 2009 yılları arasında doğum yapmış 31 bin 128 kadının verileri incelendi. Bunun ile birlikte anne yaşı ve bebeklerde genetik olmayan doğum anomalileri arasındaki ilişki de gözlemlendi.

Yapılan araştırmalar sonucunda ise 23 ile 32 yaş aralığının gebelik için ideal yaş aralığı olduğu bilim insanları tarafından tespit etti.

Bilim insanları araştırdı: Doğum için en güvenli yaş aralığı 23-32 - Bursa 5n1k

YAŞA GÖRE BEBEKTEKİ DOĞUM ANOMALİLERİ ARTIŞ GÖSTERİYOR!

Bilim insanları ayrıca annenin yaşı arttıkça bebeklerde down sendromu başta olmak üzere kalp hastalığı, dudak ve damak yarığı gibi durumların yaşanma ihtimalinin arttığı da ifade edilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu hastalıklar dışında gerek annede gerek ise bebekte de hastalıklar artıyor.

Ayrıca genç yaşta doğum yapan annelerin bebeklerinde doğuştan sindirim sisteminde bozukluk riski daha az olurken 2 yaş üstünde doğum yapan kadınların bebeklerinde ise bu oran daha çok artıyor. Bilim insanları da buna istinaden erken yaşta anne olmanın hem bebek hem de anne için sağlıklı olacağını ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otobüs ve dolmuş zammından sonra Ankaralı vatandaşlara bir şok daha!  Taksiye zam geliyor

Otobüs ve dolmuş zammından sonra Ankaralı vatandaşlara bir şok daha! Taksiye zam geliyor