ANASAYFA Sağlık Dikkat hava sıcaklığı psikolojinizi bozabilir! Uzmanlar uyardı!

Dikkat hava sıcaklığı psikolojinizi bozabilir! Uzmanlar uyardı!

Sıcak havaların etkili olmasının ardından uzmanlar bu durumun psikoloji üzerindeki etkisinden de bahsetti. İnsanların sıcak havalarda daha tahammülsüz olabileceğine değindi.
yazar
Haber Merkezi
Dikkat hava sıcaklığı psikolojinizi bozabilir! Uzmanlar uyardı!

Hava sıcaklığı bilindiği üzere günden güne artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte uzman doktorlar ise artan sıcaklığın yaratacağı etkiler hakkında konuştu. Sıcak havaların insanları psikolojisini etkilediğini ifade etti.

saglik.jpg

hava1-002.jpg

Dünya genelinde önemli bir iklim krizi yaşanmaya devam edilirken bu krizin gelecek yıllarda daha fazla artacağına yönelik açıklamalar yapıldı. Bunun ile birlikte uzman isimler aşırı sıcakların ruhsal hastalıklara neden olacağını söyledi.

Aşırı sıcaklardan dolayı birçok kişinin uyku bozukluğu artıyor ve buda strese neden oluyor. Ayrıca uzman isimler, kişilerin sıcak havalarda nefes almakta güçlük çektiğini, çarpıntı gibi rahatsızlıkların sık görüldüğünü ifade etti. Bu tür hastalıkların psikolojik etkileri de beraberinde getirdiğini, özelikle kadınların sıcak havalardan daha çok etkilendiğini de söyledi.

hava3-002.jpg

Öfke, sinir ve tahammülsüzlüğün sıcak havalarda daha çok arttığını ifade eden uzman isimler, ayrıca yapılan bilimsel çalışmaların bu yönde olduğunu da belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Çankaya Belediyesi'nin aşure kazanları birlik için kaynadı

Ankara Çankaya Belediyesi'nin aşure kazanları birlik için kaynadı