ANASAYFA Sağlık Okullarda rinovirüs salgını başladı, alarm verildi

Okullarda rinovirüs salgını başladı, alarm verildi

Okulların açılması ile birlikte çocuklarda hastalık görülme sıklığı da arttı. Koronavirüs'ün eris varyantı için endişe devam ederken uzmanlar okullarda rinovirüs salgının başladığını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Okullarda rinovirüs salgını başladı, alarm verildi

Çocuklarda hastalık görülme sıklığı en çok da okulların açıldığı dönemde oluyor. Çocuklar arasında başlayan rinovirüs salgını, nezleye sebep olurken uzmanlarda okullarda rinovirüs salgının başladığını duyurdu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, rinovirüsün çocuklarda sıklıkla görülmeye başladığını duyurdu.

Okulların açılmasıyla başlayan salgın türleri arasındaki rinovirüsün çocuklarda etkili olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçkin, bu virüsün soğuk algınlığı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonuna neden olduğunu belirtti.

OKULLARDA RİNOVİRÜS ALARMI

Rinovirüsten korunmak için bulunulan ortamın sık sık havalandırılması gerektiğini belirten uzman isim "Sinema, alışveriş merkezi ya da doktor ofisinden kapılmaz. Buralar daha kısa süreli temasları gerektirir. Virüsün en sık kapıldığı yerler okullardır. Virüsü okuldan alan çocuklar ailelerine de bulaştırırlar" şeklinde konuştu.

riino.jpg

RİNOVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Rinovirüsün belirtileri;

Boğazda ağrı,

Burunda yanma ve kuruluğun yanı sıra

2-3 gün sonra burun tıkanıklığı ve öksürük belirtiler arasında yer alıyor.

Bu virüsten korunmak için ortam havalandırılması büyük önem taşırken çocuklarda da beslenme rutinine dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılay’ın gönüllü kadınları sağlıklı yaşam bilinci için çalışacak

Kızılay’ın gönüllü kadınları sağlıklı yaşam bilinci için çalışacak