ANASAYFA Sağlık Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'un Eris varyantına ilişkin açıklama yaptı! Bir virüs tamamen yok olmaz

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'un Eris varyantına ilişkin açıklama yaptı! Bir virüs tamamen yok olmaz

Son günlerde vatandaşları en çok endişelendiren ve yeni salgın eris varyantı hakkında araştırmalar devam ediyor. Eris varyantı hakkında merak edilenleri yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, önemli bir değerlendirmede bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'un Eris varyantına ilişkin açıklama yaptı! Bir virüs tamamen yok olmaz

Türkiye henüz Covid-19 pandemisinin sosyal-ekonomik etkilerini atlamamışken gündem olan Eris Varyantı da endişe sebebi olmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantının vatandaşlarda endişe yaratması üzerine bir açıklama yaptı. Bakan Koca, hayatın normal akışında devam ettiği ülkelerden sonra Türkiye'de de sınırlı sayıda vakada görüldüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüsün, salgının başından beri sürekli olarak mutasyona uğradığını belirtti. Bununla beraber Eris Varyantı hakkında detaylı bir açıklamaya yer verdi.

''BUNDA ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY YOK''

Eris Varyantı'nın bir kapanmaya sebep olup olmayacağı ve Türkiye'deki yayılma hızı merak edilirken açıklama yapan Bakan Koca, "Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil." dedi. Covid-19 pandemisinde Omicron varyantının geldiğini anımsatan Bakan Koca, ardından tüm dünyanın basit tedbirler dışında normale dönüldüğünü söyledi.

''BİR VİRÜS TAMAMEN YOK OLMAZ''

"Bir virüs tamamen yok olmaz.'' diyen Bakan Koca, ''Genel olarak giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. 'Eris' adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü.

fahrettin-koc.jpg

Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim." değerlendirmesinde bulundu. Eris varyantı hakkındaki endişelerin yersiz olduğuna değinen Bakan Koca, hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediyesi Ayyıldız Mahallesi'nde mahalle şenliği düzenledi

Etimesgut Belediyesi Ayyıldız Mahallesi'nde mahalle şenliği düzenledi