ANASAYFA Sağlık Tatil yapayım derken felç olmayın! Uzmanlar uyardı

Tatil yapayım derken felç olmayın! Uzmanlar uyardı

Havuzlar ve deniz yaz ayında yoğun ilgi görürken sığ suya atlama hakkında uzmanlardan uyarı mesajları gecikmedi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları tatile giden vatandaşları uyardı!
yazar
Haber Merkezi
Tatil yapayım derken felç olmayın! Uzmanlar uyardı

Havaların ısınmasının ardından tatilciler havuz ve denize akın ediyor. Bunun ile birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları ise yaz aylarında sık görülen boyun travmaları hakkında konuştu. Sığ suya atlamanın boyun travmalarının yanı sıra felce neden olabileceğinin de altını çizen uzmanlar, tatile giden vatandaşları bu konuda uyardı.

13.jpg

Bunun dışında derinliğin bilinmediği suya atlanmasının da yanlış olduğunu ifade eden uzmanlar, bunun sağlık açısından birçok problemi de beraberinde getirme ihtimali üzerinde durdu.

14.jpg

Havuz etrafındaki ıslak zeminde düşme sonucu oluşan omurilik hasarlarına da dikkat çekerek bu gibi durumlarda hemen sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca Düşük su seviyesinin de önemli olduğunu söyleyen uzman doktorlar, suya atlayan kişinin kafasının dip yüzeye çarpmasına ve bunun da ani darbeye neden olabileceğine dikkat çekti.

15.jpg

Su altında görünmeyen nesnelere çarpma ihtimalinin olduğunu da söyleyerek dikkatli olunması hususunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırım