ANASAYFA Sincan Binlerce Ankaralı bu yardımı alabilir! 6 - 18 yaş arası gençler için 1500 TL'ye varan destek ödemesi

Binlerce Ankaralı bu yardımı alabilir! 6 - 18 yaş arası gençler için 1500 TL'ye varan destek ödemesi

Ülkemizde çeşitli yardım programları kapsamında vatandaşlara nakit desteği sağlanıyor. Ankara'da da belediyeler tarafından vatandaşlara ekonomik destek sağlanırken bire belediye öğrencilere 1500 TL'ye varan kırtasiye desteği sağlayacağını açıkladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Binlerce Ankaralı bu yardımı alabilir! 6 - 18 yaş arası gençler için 1500 TL'ye varan destek ödemesi

Binlerce Ankaralı bu yardımı alabilir! 6 - 18 yaş arası gençler için 1500 TL'ye varan destek ödemesi - Ülkemizde artan maliyetler nedeniyle zam haberleri peş peşe gelebiliyor. Hemen her kalemde yaşanan fiyat artışları vatandaşların bütçelerini zorlarken hükümet kanadının yanı sıra belediyeler de vatandaşlara çeşitli konularda desteklerini sürdürüyor.

Ankara'daki ilçe belediyeleri verdikleri desteklerle vatandaşın dikkati çekmeye devam ediyor. Haneye giren toplam gelirin asgari yaşam koşullarını karşılayamadığı ailelerde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara belediyelerin özel destek programları bulunuyor. Belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine çeşitli alanlarda ekonomik destek sağlanırken bu destek ödemelerinden faydalanan binlerce Ankaralı vatandaş bulunuyor. Son olarak Sincan Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile ilçedeki öğrencilere kırtasiye desteği sağlanacağı açıklandı.

SİNCAN'DAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SOSYAL DESTEK VERİLİYOR

Başkent Ankara'daki ilçe belediyelerinin ekonomik destekleri devam ediyor. Ankara il sınırları içinde yaşayan ve ekonomik sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların asgari yaşam şartlarına uyum sağlayabilmesi için belirli bir süre boyunca destek sağlanırken Sincan Belediyesi de ilçede ikamet eden dar gelirli ailelere ekonomik destek sağlamayı sürdürüyor.

ekran-goruntusu-2023-09-06-164112.png

Sincan Belediyesi resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik nakdi destek sağlandığı bildirildi. Sincan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ''Sincan Belediyesi en önemli hizmetlerinden birisi olan sosyal destek kartı ile vatandaşlara market alışverişlerinde, öğrencilere de kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılamada destek olmaya devam ediyor.'' ifadelerine yer verildi.

SİNCAN BELEDİYESİ'NDEN 1500 TL'YE VARAN KIRTASİYE DESTEĞİ

Sincan Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesap Twitter üzerinden yapılan duyuruda ''Sincanlı öğrencilere belediyemizde yine TAM DESTEK

2023 - 2024 eğitim ve öğretim döneminde 10.717 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz.

1.500 TL’ye varan yardımlar Sosyal Destek kartlarına perşembe günü itibarıyla yatırılacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

sincan.jpg

''Eğitime tam destek'' diyen Sincan Belediyesi okulların açılacağı 11 Eylül tarihinden hemen önce duyurduğu sosyal destek ile vatandaşların dikkatini çekti. 10 bin 717 öğrenciye kardeş sayısına göre değişen bin 500 TL'ye varan kırtasiye yardımlarını almaya hak kazanan vatandaşların Sosyal Destek Kartlarına yatıracaklarını duyuran Sincan Belediyesi'nin bu uygulaması da alkış topladı.

SİNCAN BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK KARTI NEDİR, NASIL ALINIR?

Ankara'nın Sincan ilçesinde ikamet eden vatandaşların e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına “belediye yardım” yazması ve “e-belediye bilgi sistemi sosyal yardım talebi ve sorgulama” linkine tıklaması gerekiyor. “Uygulamaya git” butonuna tıklandıktan sonra bilgiler dolduruluyor. Sosyal yardım türü olarak “sosyal kart (ön ödemeli)” seçeneği işaretleniyor ve kaydetme işlemi tamamlanıyor.

ekran-goruntusu-2023-09-06-164725.png

Sosyal destek almaya hak kazanan kişi, kartına yüklenen para ile kişi istediği her marketten alışveriş yapabiliyor. Kart üzerinden öğrencilere kırtasiye desteği ve kışlık kıyafet yardımı yapılıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi

Yenimahalle Belediyesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi