ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi ilçeye 2 Mahalle Konağı daha kazandıracak

Sincan Belediyesi ilçeye 2 Mahalle Konağı daha kazandıracak

Sincan Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşlar için yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Sincan Belediyesi, ilçeye 2 yeni mahalle konağı daha kazandıracaklarını açıklarken detaylar da belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sincan Belediyesi ilçeye 2 Mahalle Konağı daha kazandıracak

Ankara'daki ilçe belediyelerinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sincan Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların taleplerine kulak vererek birbirinden yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Hanımlar ve güngörmüşler konaklarının yanında mahalle konakları da yapan Sincan Belediyesi, yaptığı 4 mahalle konağının ilkinin açılışını yaptı. Bir yandan konakların açılışlarını yaparken bir yandan da 2 yeni mahalleye daha konak inşa edilmeye başlandı.

SİNCAN'DA MAHALLE KONAKLARI RAĞBET GÖRÜYOR

Köylerdeki köy konağı geleneğini yaşatmak için “Mahalle Konakları” projesini hayata geçiren Sincan Belediyesi, ilçenin 4 mahallesine konaklar yaptı. Yenikayı Mahallesi, Polatlar Mahallesi, Yenipeçenek Mahallesi ve Ücret Mahallesi’ne yapılan Mahalle Konakları’ndan ilkinin açılışı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Sincan Belediyesi, Çoğlu mahallesi konağı 165 metrekare oturum alanına sahip muhtar odası, çay ocağı ve toplamda 120 metrekare sedirli oturma salonu ile Yenihisar mahallesi muhtarlıklı köy konağı ise toplamda 70 metrekare oturma alanına sahip ayrı muhtarlık binası bulunan ve çay ocağı ile toplamda 27 metrekare sedirli oturma salonu ile vatandaşlara hizmet verecek.

aw071207-01.jpg

BAŞKAN ERCAN'DAN AÇIKLAMA

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve vatandaşın kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını önceleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Vatandaşlarımızın bir arada olabileceği, etkinlikler yapabileceği bir geleneği gelecek nesillere taşımaktan dolayı memnunuz. Daha önce yaptığımız Mahalle Konaklarına büyük ilgi oldu. Bu iki mahallemizin sakinlerine de şimdiden hayırlı olsun” ifadeleri ile yapılan işlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Sincan'da yayaya otomobil çarptı

Ankara Sincan'da yayaya otomobil çarptı