ANASAYFA Teknoloji 2007 model jelatini açılmayan ilk iPhone rekor fiyata alıcısını buldu!

2007 model jelatini açılmayan ilk iPhone rekor fiyata alıcısını buldu!

Apple markasının 2007 yılında piyasaya sürdüğü ilk iPhone modeli çıkarıldığı açık artırmada 158 bin 644 dolara alıcı buldu.
yazar
Haber Merkezi
2007 model jelatini açılmayan ilk iPhone rekor fiyata alıcısını buldu!

2007 model jelatini açılmayan ilk iPhone rekor fiyata alıcısını buldu!- Teknolojide dünya devi Apple, 2007 yılında piyasaya sürdüğü ve o dönem dünyada büyük ses getirttiği ilk iPhone modelini açık artırmaya çıkardı.

İlk olarak 2007’de tanıttığı iPhone serisiyle o dönem telefon pazarında dengeleri değiştiren ve halen de değiştirmeye devam eden Apple birçok markaya ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Apple CEO'su Steve Jobs tarafından 15 yıl önce tanıtılan ilk iPhone, “Dokunmatik geniş ekranlı iPod, devrimsel bir cep telefonu ve çığır açan internet iletişim cihazı” ifadeleriyle tanıtılmıştı.

ilk-iphone.jpg

O zamandan bu zamana geliştirilen iPhone, yeni modelleriyle günümüzde de teknoloji dünyasına yeni bir soluk getirmeye devam ediyor.

Son olarak Kutusundan hiç çıkmayan 2007 model iPhone da önceki gün görücüye çıktı. Açık artırmada alıcısını bulan iPhone 158 bin 644 dolara satıldı.

Bu satış fiyatı geçmişte markanın kaydettiği 63 bin 356 dolarlık ve 54 bin 904 dolarlık fiyatları geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

İLK İPHONE MODELİNİN ÖZELLİKLERİ NEYDİ?

Bir dönemin efsane cihazı ilk iPhone modelinin piyasaya çıktığındaki öne çıkan özellikleri; klasikleşen uygulama ızgarası, işlevsel tek ana tuş ve tamamen dokunmatik klavye ve kontrol imkanı detaylar arasındaydı.

Öte yandan telefon, her ne kadar internet ve medya tüketimine hazır olsa da o zamanlar 3G ve App Store dahil olmak üzere bir dizi temel özellikten yoksundu. 3,5 inç dokunmatik ekranı bulunan ilk iPhone kullanıcılara 320 x 480 piksel çözünürlük sunuyordu. 2MP tek bir arka kameraya sahip iPhone'un önünde ise herhangi bir kamera bulunmuyordu.
4, 8 ve 16 GB depolama alanı seçenekleri sunan telefon, yalnızca 2G desteği sunuyordu ve gücünü tek çekirdekli ARM 11 işlemciden alıyordu. Ayrıca 1400 mAh bataryasıyla yalnızca 8 saat telefonla konuşma süresi de sunuyordu.

2007 yılında hayatımıza giren Apple’ın ilk akıllı telefonu olan iPhone, 4 GB’lık modeli için açıklanan lansman fiyatını 499 dolar, 8 GB hafızalı modelini ise 599 dolardan satışa sunmuştu. Apple'ın açıkladığı resmi rakamlara göre ilk iPhone, dünya genelinde tam 1.3 milyon satış adedine ulaşmıştı.

Sizler de teknoloji haberlerinden haberdar olmak için (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da deprem anında acil toplanma alanları belli oldu! E devletten hemen sorgulayın

Ankara'da deprem anında acil toplanma alanları belli oldu! E devletten hemen sorgulayın