ANASAYFA Teknoloji 2023 Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları Başladı!

2023 Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları Başladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) koordinatörlüğünde, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı'na 2023 yılı başvuru süreci başladı.
yazar
Haber Merkezi
2023 Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları Başladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde, enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı'na 2023 yılı başvuru süreci başladı.

Program sonunda başarılı olan enerji girişimleri, Enerjim Sensin Demo Günü'nde 800 bin lira ve Big Bang Startup Challenge 2023 sahnesinde 1 milyon lira nakit ödülden faydalanabilecek. İTÜ Çekirdek işbirliğindeki Enerjim Sensin Hızlandırma Programı ile girişimciler, yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne sunma fırsatı elde edecek.

itu-cekirdek-enerjim-sensin-2023-manset-001.jpg

342 Milyonluk ödül havuzu

İTÜ ARI Teknokent'ten yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir enerji arz güvenliği, elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm, enerji verimliliği, enerji altyapıları, tüketici memnuniyeti gibi alanlarda yeni yaklaşımlarla enerji sektörüne ses getirecek yenilikleri barındıran enerji girişimleri, hızlandırma programına 4 Eylül'e kadar başvurabilecek.

Programın sonunda başarılı olan enerji girişimleri, Enerjim Sensin Demo Günü'nde 800 bin lira ve Big Bang Startup Challenge 2023 sahnesinde 1 milyon lira nakit ödül kazanabilecek. Kazanan girişimlere program sonunda toplamda 1 milyon 800 bin lira ödül verilecek. Bunların yanı sıra, Enerjim Sensin jürisince seçilen enerji girişimleri, Big Bang Startup Challenge'ın 342 milyon lira değerinde ödül havuzundan da faydalanabilecek.

İTÜ Çekirdek işbirliğindeki Enerjim Sensin Hızlandırma Programı ile girişimciler, yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne sunma fırsatı yakalayacak. Program kapsamında seçilen girişimler, İTÜ Çekirdek'te proje veya şirketlerini ticarileştirmeye yönelik eğitim ve seminerlerden, alanlarında uzman 500'den fazla mentörden, seçilen prototipleri geliştirmek için AR-GE fonu ve laboratuvar altyapısından yararlanabilecek. Ayrıca, potansiyel müşterilerle bir araya gelme, ulusal ve uluslararası bağlantılara erişim, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkanı gibi çeşitli avantajlar ve desteklerden yararlanma fırsatı bulacak.

elder-kivanc-zaimler.png

"Girişimleri her açıdan destekliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Attila Dikbaş, enerjinin dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğuna dikkati çekerek şu ifadelerde bulundu:

"Bu değerli işbirliği sayesinde enerji sektöründeki inovatif girişimlere destek olarak, aslında son derece önemli bir alana dikkati çekmeye ve bir referans noktası olmaya devam ediyoruz. Girişimleri sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, laboratuvar altyapısı ve mentörlük desteği sağlayarak her açıdan destekliyoruz. EPDK ve Elder gücü ile girişimlerimize sektörel know-how'ın ve desteğin kapılarını açarken, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezimizin 12 yıllık deneyimiyle enerji sektörüne yönelik teknolojik çözüm geliştiren girişimlerimize ihtiyaçları olan her desteği sağlıyor ve büyüyüp ölçeklenmelerine yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla başarmaya kararlı tüm enerji girişimlerimizi Enerjim Sensin Hızlandırma Programı'na başvurmaya davet ediyoruz."

Enerjim Sensin Hızlandırma Programına, enerjimsensin.info linkinden başvuru yapılabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yangın paniği! Fabrika yangını araziye sıçradı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yangın paniği! Fabrika yangını araziye sıçradı