ANASAYFA Teknoloji 2024 yılında Türkiye 5G'ye geçiş yapacak! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi

2024 yılında Türkiye 5G'ye geçiş yapacak! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G hakkında açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte Türkiye'nin 2024 yılında 5G'ye geçeceklerinin müjdesini verdi.
yazar
Haber Merkezi
2024 yılında Türkiye 5G'ye geçiş yapacak! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kısa süre içerisinde projeyi tamamlayacaklarını 2024 yılında 5G'ye geçiş planı yaptıklarını ve bunu kamuoyu ile paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Bunun ile birlikte açıklamalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 5G teknolojisinin ülkenin haberleşme şebekesine katkıda bulunacağını, bakanlık bilgi, teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Bunun ile birlikte işletmeciler ile ilgili teknolojik firmaları ile de yakın işbirliği içinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu yerli ürün kullanımının yanı sıra 5G ve ötesi teknolojilerle yönelik kritik bileşenlerin milletleşmesi adına da dikkat çeken çalışmalar olduğuna vurgu yaptı.

Ayrıca bakanlık olarak koordinasyonlu bir şekilde 5G şebekesinin hemen hemen tüm yazılım ve donanım bileşenlerinde ilkenin mühendislik gücü ve el emeğinin yer alması amacı ile çalışmalar yürütüldüğünü TÜBİTAK gibi ilgili kurumlar tarafından da destekler verildiğini vurguladı.

Müjdeli haberi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2024 yılında Türkiye'nin 5G'ye sistemine geçiş yapacağına ifade ederek haberi vermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent EDAŞ açıkladı! Ankara'da 9 Temmuz elektrik kesintileri!

Başkent EDAŞ açıkladı! Ankara'da 9 Temmuz elektrik kesintileri!