ANASAYFA Teknoloji 8 Nisan Tam Güneş Tutulması kaçta başlıyor? Tam Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

8 Nisan Tam Güneş Tutulması kaçta başlıyor? Tam Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Astronominin en heyecan verici olayları arasında yer alan Güneş Tutulması için beklenen gün geldi. Milyonlarca insan bu uzay olayına tanıklık etmek için hazırlıklarına başladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
8 Nisan Tam Güneş Tutulması kaçta başlıyor? Tam Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Çeşitli zaman aralıklarında yaşanan ve gözlemlenebildiği ülkelerde heyecanla takip edilen güneş tutulması bu yıl bir kez daha gerçekleşecek. Söz konusu olayın dünyanın neresinden görülebileceği ise açıklandı.

TAM GÜNEŞ TUTULMASI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Uzayda yaşanan ve dünya tarafından da gözlemlenebilen olaylar her dönem milyonlarca vatandaşın ilgisini çekmişti. Özellikle ay ve güneş tutulmaları diğer olaylara göre daha sık gerçekleşebildiğinden dolayı bir adım öne çıkıyor. Bu kapsamda dünya, Güneş tutulması için hazırlık yapmaya başladı.

NASA başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların hakkında bilgiler verdiği 8 Nisan 2024 Pazartesi Güneş Tutulması olayı Türkiye saati ile 18:42'de başlayacak ve tam tutulma olayı 21:17'de yaşanacak. Bu olay Amerika, Meksika ve Kanada'nın bazı yerleri bu olaya tamamen tanık olacak. Dünyanın 43 farklı ülkesi ise kısmi bir güneş tutulması deneyimi yaşayacak.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLECEK Mİ?

Ülkemizdeki uzay severler ise bu olaya canlı tanıklık edemeyecek. Söz konusu olay Türkiye'den çıplak gözle görülemeyecek. NASA'da bu nedenle güneş tutulması olayını dünyanın farklı ülkelerindeki insanlarda görsün diye internet üzerinden yayınlayacak.

Yüzbinlerce Amerikalının bu olaya tanıklık etmek için tutulmanın gözlemlenebileceği yerlere gittiği biliniyor. Dünya genelinde de bu olayın günün en çok takip edilen olayları arasında yer alması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yeni haftanın ilk günü havanın nasıl olacağı belli oldu

Ankara'da yeni haftanın ilk günü havanın nasıl olacağı belli oldu