ANASAYFA Teknoloji ABD 52 yıl sonra Ay'a uzay aracı gönderdi!

ABD 52 yıl sonra Ay'a uzay aracı gönderdi!

İnsanlığın uzay tarihindeki en büyük adımlarından birisi 1969 yılında aya yapılan insanlı uzay görevi olmuş ve Astronot Neil Armstrong aya ayak basan ilk insan olarak tarihe geçmişti. Aradan geçen yılların ardından ABD yeniden ay çalışmalarını hızlandırdı. ABD dün gece Ay'a bir uzay aracı gönderdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABD 52 yıl sonra Ay'a uzay aracı gönderdi!

Son yıllarda ülkelerin uzay alanında yaptığı çalışmalar hızlanmış, çeşitli ülkelerden birer birer geliştirilen projelere dair açıklamalar gelmişti.

52 YIL SONRA BİR İLK

Ülkemizde uzay çalışmaları kapsamında uzaya bir Türk vatandaşı göndermiş ve uzay programlarının artarak devam edeceğini vurgulamıştı. Uzayla ilgili dünyanın öncü ülkelerinden olan Amerika ise uzayla ilgilenenler için heyecanlandırıcı bir adım daha attı. ABD'li özel bir şirket tarafından geçtiğimiz 15 Şubat gününde Amerika'nın Kenedy Uzay Üssü'nden fırlatılan Odysseus adlı uzay aracı Ay'a başarılı bir şekilde iniş gerçekleştirdi.

Özellikle son yıllarda Ay'a yönelik çalışmalarını arttıran ve 1972'den sonra ilk defa Ay'a uzay aracı gönderen Amerika, önümüzdeki yıllarda yeniden Ay'a insanlı bir uzay görevi düzenlemeyi planlıyor. Dün akşam yaşanan gelişme ülkemizden de vatandaşlar tarafından takip edildi.

TAM 118 MİLYON DOLAR

NASA söz konusu başarılı inişi “Siparişiniz Ay'a teslim edildi” diyerek esprili bir şekilde paylaşırken, Odysseus aldı uzay aracının inişinden 15 dakika sonrasında dünya ile irtibat kurmaya başladığı öğrenildi. Bulunduğu süre zarfında Ay'da 6 farklı deney gerçekleştireceği öğrenilen Odysseus adlı uzay gemisinin uzaya gitmesi için NASA, söz konusu özel şirkete tam 118 milyon dolar ödemişti.

Odysseus'un gerçekleştireceği deneylerden nasıl sonuçlar çıkacağı şimdiden merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Şahin'den tepki çeken Irak Türkmeni çocukları söylemi!

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Şahin'den tepki çeken Irak Türkmeni çocukları söylemi!