ANASAYFA Teknoloji AB'den radikal karar! Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

AB'den radikal karar! Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

Avrupa Birliği'nin(AB) kararına göre telefonlar 2027 yılına kadar değiştirilebilir bataryaya sahip olacak.
yazar
Haber Merkezi
AB'den radikal karar! Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

Avrupa Konseyi tarafından onaylanan karar gündem oldu bu karar kapsamında konsey, değiştirilebilir telefon bataryalarını zorunlu kılan yeni düzenlemeleri onayladı.

Dünyada hemen hemen herkesin kullandığı ve günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen telefonlar 2027 yılına kadar değiştirilebilir bataryaya sahip olacak.

Bu karar AB Konseyi, bugün değiştirilebilir telefon pillerini zorunlu kılan yeni düzenlemeleri onaylanmasıyla gelişti. AB Parlamentosunun onayını takip etmesi beklenen bu kararla birlikte özel bir araç veya bilgiye gerek kalmadan pilleri kolayca değiştirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan AB’nin Resmi Gazetesi’nde yayımlandıktan sonraki 20 gün içerisinde yürürlüğe girecek. Ayrıca AB üye ülkelerinde satılan tüm telefonların 2027 yılına kadar değiştirilebilir bataryaya sahip olması gerekiyor.

Ayrıca alınan karardaki önemli noktalardan biri de üreticilerin atık pilleri toplaması için belirli bir hedeflerinin olması. Buna göre 2027 yılının sonuna kadar yüzde 63, 2030 yılının sonuna kadar da yüzde 73’lük bir hedef yer alıyor.

Öte yandan hemen hemen hayatımızın bir parçası olan bataryalar bu kararla birlikte kullanıcıların yalnızca cihazlarının bataryalarını değiştirerek telefonların kullanım ömrünü artırmaya yardımcı olacak.

Teknoloji haberlerini takip etmek için (Haberankara.com) sitesini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerinde dönüşüm projesine başvurular ne zaman başlıyor? Net tarih verildi

Yerinde dönüşüm projesine başvurular ne zaman başlıyor? Net tarih verildi