ANASAYFA Teknoloji Akıllı ev sistemleri depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı ev sistemleri depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

İnşaat sektöründe artık akıllı ev sistemleri ile depremi saniyeler öncesinde haber veren konutlar inşa edilirken bu evlere vatandaşların ilgisi de her geçen gün artıyor.
yazar
Gülcan ÖZER
Genel Yayın Yönetmeni
Akıllı ev sistemleri depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Yapay zeka devrimiyle teknoloji büyük bir hızla gelişmeye devam ederken akıllı ev sistemleri de bu gelişmeden payını almıştı. Türkiye bugün 6 Şubat depremlerinin yasını tutarken bir kere daha gündeme gelen deprem gerçeğiyle gözler inşaat sektörüne çevrilmişti. 

İnşaat sektörü de gelişen teknolojiden payını alırken son dönemde depremi önceden haber veren evlere olan ilginin arttığı açıklandı. Geliştirilen teknoloji sayesinde akıllı ev sistemleri artık depremi saniyeler öncesinden haber verirken bu evler yaşanan depremlerin ardından konut sahibi olmak isteyen kişilerin de gözdesi haline geldi. 

DEPREMİ SANİYELER ÖNCESİNDE HABER VEREN EVLERE OLAN İLGİ ARTIYOR! 

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında "Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı ev sistemlerinin ismi de son zamanlarda fazlasıyla duyulmaya başladı. Akıllı ev sistemleri, vatandaşların oturduğu yerden tek tuş ile evdeki bütün teknolojik aletleri kullanabilmesine imkan sağlıyor. Bu sistemler, konforun yanı sıra deprem ve diğer afet durumlarına karşı dayanıklı yapılıyor. Bu sistemler farklı sensörler yardımı ile bize birçok kategoride veri toplar. 

Akıllı Evler, geleneksel evlerden farklı olarak internet bağlantısı ve diğer iletişim teknolojilerini kullanarak evin işlevlerini otomatize eden ve kontrol edilebilir hale getiren bir sistemdir. Bu sistemler, ışıkları uzaktan açma, güvenlik kameralarını izleme, ısıtma ve soğutma sistemlerini uzaktan kontrol etme gibi imkanları bizlere sunuyor. Gayrimenkul sektöründe, akıllı evlerin popülaritesi giderek artıyor. Çünkü bu teknolojiler, konforu artırmanın yanı sıra enerji tasarrufu sağlarken, güvenlik önlemlerini de üst seviyeye çıkarıyor. Ev sahiplerine daha fazla kontrol ve görünürlük imkanı sağlıyor.” dedi. 

Söz konusu teknolojinin insanlara büyük faydalar sunduğunu ifade eden Duman akıllı evlerde kullanılan sistemin depremi saniyeler içerisinde haber verdiğini, bu sayede insanların yaşam alanlarına sığınma imkanı olduğunu belirtti. Olası deprem felaketlerine karşı uyarı sisteminin pek çok hayat kurtaracağı ifade edilirken özellikle de deprem riski yüksek iller ve ilçelerde yeni üretilecek olan konut projelerinde bu sistemin kullanılmasının önemli olduğu dile getirildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okkalı zam cepleri yaktı! 1 tanesi 100 TL oldu

Okkalı zam cepleri yaktı! 1 tanesi 100 TL oldu