ANASAYFA Teknoloji Akıllı telefonların şarj ömrü 1 aya çıkıyor! Yeni çip yolda

Akıllı telefonların şarj ömrü 1 aya çıkıyor! Yeni çip yolda

Cambridge Üniversitesi, akıllı telefonların şarj ömrünü uzatacak bir proje üzerinde çalışıyor. Geliştirilen çip sayesinde artık telefonların şarjı tel dolumla bir ay gidebilecek.
yazar
Haber Merkezi
Akıllı telefonların şarj ömrü 1 aya çıkıyor! Yeni çip yolda

Son yıllarda teknolojinin hızla ilerlemesi ve son zamanlarda hayatı kolaylaştıracak yeni gelişmeler ile telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak akıllı telefonlar başta olmak üzere teknolojik cihazların en büyük sorunlarından biri de şarj ömrü.

Akıllı telefonlarda ki en önemli unsur batarya konusu. Birçok akıllı telefon üreticisi, telefonların daha uzun kullanılması için yüksek batarya tercih etmeye başladı. Ancak yine de telefonların sunduğu şarj ömürleri oldukça az.

yeni-cipler-yolda-akilli-telefonlarin-sarj-omru-1-aya-cikiyor-wj9dxylr.jpg

ŞARJ SÜRESİ 1 AYA ÇIKABİLİR

Cambridge Üniversitesi'nin bilim insanları, akıllı telefonların tek dolum ile bir ay kullanılabilmesi için bir proje üzerinde çalışıyor. Geliştirilmeye çalışılan çip akıllı telefonların şarj ömrünü bir aya çıkaracak. Üniversitenin ticari kolu olan Vaire, Birlleşik Krallık hükümeti tarafından destekleniyor.

ÇİP MATEMATİK ARAŞTIRMACILARI TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR

Cambridge'de geliştirilen mikroçip, oldukça yetenekli matematik araştırmacılarından oluşan bir ekip tarafından geliştiriliyor. Temel olarak fikir, çalışması için neredeyse sıfır enerjiye ihtiyaç duyan bir silikon çip işlemcisinin tasarlanmasına dayanıyor. Şuan için çip ile ilgili bir bilgi verilmedi.

screenshot-13.jpg

Projeyi yürüten Sean Redmond, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Eğer bu inanılmaz iddiayı gerçeğe dönüştürebilirsek, bir gün değil, bir ay dayanacak bir cep telefonumuz olabilir. Bugün dünyada hiç kimse bunu bir yarı iletken çip ile gerçeğe dönüştüremedi; eğer bunu yapabilecek biri varsa, o da Cambridge’teki bu ekip olacaktır.

Çipin, tamamen yeni olmasa da mevcut en son teknolojiye sahip cihazlardan 100 kat daha küçük olduğu söyleniyor. Benzer cihazlar yıllardır tıp sektöründe, örneğin işitme kaybı yaşayan insanlara yönelik implantlarda kullanılıyor. İngiltere'deki bilim insanı ekibi çalışmalarını başarıya ulaştırabilirse artık akıllı telefonlar yılda sadece 12 kez şarj edilecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Refah Sınır Kapısı nerede, Gazze için neden önemli?

Refah Sınır Kapısı nerede, Gazze için neden önemli?