ANASAYFA Teknoloji Alper Gezeravcı öğrencilerinin sorularını uzaydan cevapladı

Alper Gezeravcı öğrencilerinin sorularını uzaydan cevapladı

Türkiye'nin ilk astronotu olmayı başaran ve halen Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Alper Gezeravcı, internet üzerinden canlı yayınlara katılarak merak edilen soruları cevaplamaya devam ediyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Alper Gezeravcı öğrencilerinin sorularını uzaydan cevapladı

Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Florida eyaletinden fırlatılarak uzaya gönderilen ekibin içinde yer alarak ilk Türk Astronotu olan Alper Gezeravcı çalışmalarına devam ediyor.

Uzaydan aktif olarak çektiği görselleri ülkemize gönderen ve deneylerini birer birer gerçekleştiren Alper Gezeravcı ülkemiz ile irtibat kurup kendisine sorulan soruları içtenlikle cevaplamaya devam ediyor. Alper Gezeravcı son olarak Diyarbakır'da bir lisede öğrencilerin uzay ile ilgili merak ettiklerine cevap verdi. Kendisini dinleyen öğrencilerine umut dolu mesajlar veren Gezeravcı “Bugün başladığımız görevler ilerde sizin yapabileceğiniz mesleklerin en bariz işareti. Memleketimizde, ülkemizde bu yol artık açıldı. Hiçbir endişeniz olmasın” diyerek artık ülkemizdeki gençlerin astronot olma hayalinin sadece hayal olarak kalmayacağını kendini örnek göstererek ifade etti.

DÜNYANIN ETRAFINDA 90 DAKİKADA BİR TUR

Öğrencilerin kendisine sorduğu soruların gayet yerinde olduğunu belirten ve sorulan sorulardan dolayı gençlerin uzaya duyduğu ilgiden memnun olduğu gözlemlenen Gezeravcı dünyanın etrafında 90 dakikada bir tur attıklarını söyledi.

Güneşi gördüklerini ve çıplak gözlerle güneşe bakamadıklarını ifade eden Gezeravcı öğrencilerin güneş, ay ve karadelikler hakkındaki sorularına içtenlikle cevap verirken, kendi çalışmalarında da bilgiler verdi.  Gezeravcı uzayda aktif olarak 11 kişinin çalıştığını, hepsinin görevleri olduğunu ve kendilerinin de yaptıkları her işi kaydederek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

“BUGÜN İÇİNDEN GEÇTİNİZ DÖNEMİ MERDİVENİN BASAMAKLARI GİBİ DÜŞÜNÜN”

Bir öğrencinin astronot olması için neler yapması gerektiği şeklindeki soruya net bir cevap veren Alper Gezeravcı “Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Bugün başladığımız görevler ilerde sizin yapabileceğiniz mesleklerin en bariz işareti. Memleketimizde, ülkemizde bu yol artık açıldı. Hiçbir endişeniz olmasın. Astronot olmak için öncelikle bugününüze odaklanın. Bugün içinden geçtiğiniz dönemi merdivenin basamakları gibi düşünün” diyerek gençlere sistematik olarak ilerlemenin öneminden bahsetti.

Alper Gezeravcı'nın önümüzdeki günlerde çalışmalarını tamamlayıp dünyaya dönmesi bekleniyor. Gezeravcı'nın uzaydan yapacağı her paylaşım merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekliler müjdemizi isteriz resmi açıklama geldi! Maaşınıza ek 10 bin TL ilave ödeme yapılacak

Emekliler müjdemizi isteriz resmi açıklama geldi! Maaşınıza ek 10 bin TL ilave ödeme yapılacak