ANASAYFA Teknoloji Alper Gezeravcı'dan Türkiye'nin gelecekteki uzay projeleri hakkında önemli açıklama!

Alper Gezeravcı'dan Türkiye'nin gelecekteki uzay projeleri hakkında önemli açıklama!

Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevini geçtiğimiz ay başarı ile tamamlayan ve ülkemize dönen Alper Gezeravcı Türkiye'yi gezmeye devam ediyor. Uzay tecrübesini yeni nesile anlatan Gezeravcı Düzce'de önemli bir gelişmeyi paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Alper Gezeravcı'dan Türkiye'nin gelecekteki uzay projeleri hakkında önemli açıklama!

Yıllar süren çalışmanın ardından Türkiye'nin ilk astronotu unvanına sahip olan Alper Gezeravcı dünyaya dönmesinin ardından ayağının tozu ile ülkenin tüm şehirlerini gezmeye başlamıştı.

ALPER GEZERAVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Uzayda kaldığı süre zarfında da ülkemizde çeşitli okullara ve etkinliklere video-konferans yolu ile bağlanan Gezeravcı uzay ile ilgili merak edilen soruları cevaplamıştı. Dünya'ya döndükten sonra Türkiye Uzay Ajansı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilmişti. Uzay konusunda gençlere umut aşılayan ve hayallerinden pes etmeme mesajı veren Alper Gezeravcı Bolu'da önemli bir açıklama yaptı.

Hükümet yetkililerinden Alper Gezeravcı'nın uzaya gitmesinin son olmayacağını, aksine yeni uzay projelerinin bir başlangıcı olacağına dair açıklamalara paralel açıklamalar yapan Alper Gezeravcı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Türkiye'nin gelecek uzay planlarına dair heyecanlandıran bir bilgi verdi. Detay vermeden konuşmayı Tercih eden Gezeravcı “Fırlatma operasyonlarını gerçekleştirebilecek bir rampanın işletmesini de kendimiz yapacak şekilde planlamalarımız devam ediyor. Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylaşacaklar” şeklinde konuştu.

2.  TÜRK ASTRONOT NİSAN'DA GİDİYOR

İlerleyen dönemde Türkiye'nin koyduğu hedeflerine dair çalışmalar gerçekleştireceğini söyleyen Alper Gezeravcı beklentileri yükseltti. Türkiye'nin Nisan ayında ikinci Türk Astronotu olacak Tuva Cihangir Atasever'i uzaya göndereceği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi'nden 9 bin 598 kişiye maddi yardım!

Sincan Belediyesi'nden 9 bin 598 kişiye maddi yardım!