ANASAYFA Teknoloji Alper Gezeravcı'dan uzayda yemek paylaşımı

Alper Gezeravcı'dan uzayda yemek paylaşımı

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'dan yeni paylaşımlar gelmeye devam ediyor. İlk Türk Astronotu olan Gezeravcı'nın uzayda yemek yediği esnada çekilen görüntüleri büyük beğeni topladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Alper Gezeravcı'dan uzayda yemek paylaşımı

Türkiye'nin son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiği ve açıklanan hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğü uzay programı gündemdekini yerini korumaya devam ediyor.

Söz konusu uzay programının zirve noktası ise seçilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde aylarca süren eğitimini tamamlayıp uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı olmuştu. Alper Gezeravcı Nisan ayında Türk ve dünya kamuoyuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılmış, ardından hızlı bir şekilde eğitim sürecine girmişti.

Amerika'dan 4 kişilik bir ekibin bir parçası olarak uzaya giden Alper Gezeavcı'dan gelen her yeni haber ilgi ve heyecanla takip edilmeye devam ediliyor. Uzayda yaşamanın nasıl bir his olduğunu tüm Türkiye'ye hissettiren Alper Gezeravcı'dan gelen son paylaşım yüzleri güldürdü.

“İLK TÜRK ASTRONOTU İLE YEMEK KEYFİ”

Gezeravcı'nın da bir parçası olduğu AX-3 mürettebatının kaptanı olan Michael Lopez-Alegria'nın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı Yapılan paylaşımda Alegria'nın Alper Gezeravcı ile beraber yemek yediği anlar görüldü. Uzayda yemek yemenin nasıl göründüğünü insanlara aktaran fotoğrafın açıklamasına “İlk Türk astronotu ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yemek keyfi” notunu düştü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da söz konusu paylaşımı alıntılayarak “Afiyet Olsun” dedi. Söz konusu paylaşım kısa sürede ülkemizde bir çok kişi tarafından paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan'da Menderes Hanımlar Konağı'na yoğun ilgi!

Sincan'da Menderes Hanımlar Konağı'na yoğun ilgi!