ANASAYFA Teknoloji Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı AX-3 Mürettebatından ilk görüntüler geldi

Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı AX-3 Mürettebatından ilk görüntüler geldi

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunda görev alarak adını Cumhuriyet tarihine yazdıran Alper Gezeravcı ve beraberinde yer alan 3 astronotun ilk görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde AX-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonuna giriş anları yer aldı
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı AX-3 Mürettebatından ilk görüntüler geldi

Türkiye'nin son yıllarda uzay alanında yaptığı çalışmalar dünya basınında da aktif olarak yer almış, son olarak geçtiğimiz yılın Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk astronotumuz olarak ilan ettiği Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderilmesi yapılan çalışmaların geldiği noktayı gözler önüne sermişti.

ALPER GEZERAVCI'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER GELDİ

Aylar süren çalışmanın ardından geçtiğimiz günlerde Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı 4 kişiden oluşan AX-3 Mürettebatı Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Üssü'nden fırlatılmıştı. Fırlatılma ve Uluslararası Uzay İstasyonuna giriş anı ülkemizin dört bir yanından ilgiyle takip edilen Alper Gezeravcı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirmiş ve kendisinin gayet iyi olduğunu ve yapması gereken görevleri birer birer başarı ile gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade etmişti.

Alper Gezeravcı'nın uzay macerası ile ilgili bugün Türkiye Uzay Ajansı tarafından yeni bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda AX-3 Mürettebatının ilk defa yüksek çözünürlüklü fotoğrafları yayınlandı. 

 “GELECEĞİMİZE İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Türkiye Uzay Ajansı yayınladığı görsellere ek olarak “ Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 7 kişilik mevcut mürettebatla beraber 11 kişiden oluşan ekip 2 hafta boyunca bilimsel araştırmalar için hep birlikte çalışacak. Uzay alanında önemli iş birlikleri süregelirken geleceğimize de ilham kaynağı olmaya devam ediyoruz” denildi.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nın görevlerini başarı ile tamamlamasının ardından dahil olduğu ekip ile birlikte dünyaya dönmesi bekleniyor. Kendisinden gelecek yeni haberler ve görüntüler ise vatandaşlarımız tarafından merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da deniz yok ama balık çok! İşte Ankara'nın en iyi balıkçıları

Ankara'da deniz yok ama balık çok! İşte Ankara'nın en iyi balıkçıları