ANASAYFA Teknoloji Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dijital teknolojiyi tanımak ve kendini geliştirmek isteyen gençlere destek olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede gençlerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı

Başkent Ankara'da teknolojik yatırımlar devam ediyor. Hızla gelişen teknolojide gençlerin bilgilenmesini ve gençlerin kendin geliştirmesini amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), dijital teknolojiyi yakından tanımak ve kendini geliştirmek isteyenler için yeni çalışmalara imza atıyor. ABB, gençlerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürürken bu kez Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile NASA Space Apps Challenge etkinliği düzenledi.

ABB, ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaparken söz konusu etkinlik de Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirildi. Etkinlikte yaratıcılığı yetenekle birleştiren genç fikirler dünya ve çevre problemlerinin çözülmesi, uzayda ilerlemek, farklı uygulamalar ve platformlar üretilmesi için 48 saat boyunca mücadele etti.

48 SAAT BOYUNCA KIYASIYASI MÜCADELE

Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirilen NASA Space Apps Challange 2023 Ankara’da yaratıcılığı yetenekle birleştiren gençleri buluşturdu. Söz konusu etkinlikte NASA tarafından belirlenen 30 farklı problemden birine çözüm bulmak için bir araya gelen gençler 2-6 kişiden oluşan takımlar halinde seçtikleri konu üzerinde 48 saat boyunca çözüm geliştirerek jüriye sundu.

krc-6401.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Şinasi Örün küresel çapta gerçekleştirilen bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Uzayda yenilik ve gelişim temalı inovatif fikirlerin ortaya koyulduğu küresel çaplı yarışmaya ülkemiz genelinde 1100 kişi başvurdu. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç Akademi Kafe Sıhhiye yeni nesil gençlik merkezleri arasında bir ilk oldu ve burada gençlerle buluşmanın, ev sahipliği yapmanın ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

krc02800.jpg

DERECEYE GİREN TAKIMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

NASA Space Apps Challenge’ın Ankara yarışına 8 - 36 yaş kategorisinden yarışmacılar katıldı. Dereceye giren;

  • 1. takım 20 bin TL,
  • 2. takım 15 bin TL,
  • 3. takım ise 10 bin TL para ile ödüllendirildi.

​​​​​​​dsc00389.jpg​​​​​​​

Kazanan takımlar para ve sürpriz hediyelerle ödüllendirilirken etkinlikte dereceye giren takımlar küresel finalde yarışmaya hak kazandı. Böylelikle projeleri de NASA tarafından incelemeye alındı.

krc-6620.jpg

Küresel finalin kazananları ise bir uzay istasyonuna, NASA'nın roket fırlatma törenine davet edilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Spor Kulübü erkek ve kız U16 Hokey Takımı, Badminton sporcularından Başkan Çetin'e ziyaret

Pursaklar Belediye Spor Kulübü erkek ve kız U16 Hokey Takımı, Badminton sporcularından Başkan Çetin'e ziyaret