Ankara'daki etkinlikte blokzincir ve siber güvenlik konuları masaya yatırıldı

18'inci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı bünyesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Blokzincir Türkiye Çalışma Grubu tarafından etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte siber güvenlik ve blokzinciri ele alındı.

Ankara'daki etkinlikte blokzincir ve siber güvenlik konuları masaya yatırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalar yapıldı. Bilgi Güvenliği Derneği yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, yaptığı açıklamasında dernek olarak çeşitli etkinlik düzenlendiklerini belirtti.

Blokzincirinin yeni bir bakış açısı sunduğunu ifade eden IEEE Türkiye Başkanı Nizamettin Aydın, etkinliğin blokzincir üzerinde farkındalık oluşturmak için yapıldığını söyledi. Bu kapsamda çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Blokzincir teknolojisinin siber güvenlik risklerine yönelik olası çözümleri, Ankara'daki çalıştayda masaya yatırıldı.

18'inci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı bünyesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Blokzincir Türkiye Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Uluslararası IEEE Blokzincir Çalıştayı" Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda gerçekleştirildi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak birçok disiplinde faaliyetlerde bulunduklarını ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara'daki etkinlikte blokzincir ve siber güvenlik konuları masaya yatırıldı

Bilgi güvenliğinin dijital ekosistemdeki önemine dikkati çeken Alkan, siber dünyada her ne faaliyet varsa orada bir güvenlik konusunun da yer aldığını ifade etti. Alkan, "Dünyada 8,2 milyar insan var, neredeyse 7 milyarı internette. 50 milyardan fazla cihaz var yani 60 milyar insan ve nesnenin bu ortamda olduğu düşündüğümüzde, böyle bir ağda siber güvenlik konusu son derece önem arz ediyor. Biz de Bilgi Güvenliği Derneği olarak bütün bu alanlarda katkı vermeye, destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

"BLOKZİNCİRİ YENİ BİR BAKIŞ AÇISI SUNUYOR"

IEEE Türkiye Başkanı Nizamettin Aydın da etkinliğin blokzincir üzerinde farkındalık oluşturmak için yapıldığını bildirdi.

IEEE'nin dünyanın en büyük mesleki organizasyonlarından biri olarak blokzincir üzerine de çalıştığını vurgulayan Aydın, "Blokzincir yeni bir konu. Bazı standartlar geliştirilmiş ancak geliştirilmekte olan bir sürü standart var." diye konuştu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalar sonrasında sektör temsilcileri pek çok konuda sunumlar yaptı. Düzenlenen etkinliğin adresinin Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu olduğu öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER