ANASAYFA Teknoloji Ankaralılar sakın bu numaraya kanmayın! Binlerce kişi bu şekilde dolandırıldı!

Ankaralılar sakın bu numaraya kanmayın! Binlerce kişi bu şekilde dolandırıldı!

Dolandırıcılar adeta fırsat kolluyor. Dolandırıcılar ağlarına yeni kişileri düşürmeyi hedeflerken yeni numaraları da ayyuka çıktı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar sakın bu numaraya kanmayın! Binlerce kişi bu şekilde dolandırıldı!

Ülkemizde dolandırıcılık olaylarına sıklıkla rastlanıyor. Bu olaylarda vatandaşların ekonomik kayıp yaşamamaları için de sık sık uyarılar yapılıyor. Her geçen gün farklı yöntemlere başvurarak vatandaşı kandıran dolandırıcılar bir yeni yöntem daha keşfetti. Dolandırıcıların yeni hedefi internet kullanıcıları olurken evinde interneti olan vatandaşların dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşı arayan dolandırıcılar buldukları yeni yöntemle son dönemde Ankara'ya dadandı. Ankara'da yaşayan vatandaşlar aynı numara ile arayan dolandırıcıların numarası ayyuka çıkarken uzmanlar da gelen aramalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

DOLANDIRICILAR RESMEN FIRSAT KOLLUYOR

Haberankara.com takipçilerinin sosyal medya üzerinden aktardıkları bilgilere göre aynı gün pek çok kişi aynı numara üzerinden arandı. Ankara'da yaşayan vatandaşlar aynı gün dolandırıcılar tarafından dolandırılmaya çalışılırken bu defa ev interneti kullananlar hedef alındı.

ankaralilar-sakin-bu-numaraya-kanmayin-binlerce-kisi-bu-sekilde-dolandirildi.jpg

Gün içinde 850 ile başlayan bir numara tarafından aranan vatandaşlar, ev internetinin mahallede sürecek olan altyapı çalışmaları nedeniyle 3 ay olmayacağını, 3 ay mağdur olunmaması içinde internetin dondurulabileceğini ya da anlaşmalı farklı bir firmaya 3 aylık devrinin sağlanabileceğini aktarıyor. Numarayı teyit etmeye çalışan vatandaşlar bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu anlayınca konuşmayı sonlandırıyor. Dolayısıyla bu tarz numaralar üzerinden arandığınızda konuşma esnasında numarayı teyit etmenizde fayda bulunuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi randevu usulüyle ücretsiz temizlik hizmeti veriyor!

Sincan Belediyesi randevu usulüyle ücretsiz temizlik hizmeti veriyor!