ANASAYFA Teknoloji Apple ürettiği akıllı saatlere yönelik konulan satış yasağı için harekete geçti

Apple ürettiği akıllı saatlere yönelik konulan satış yasağı için harekete geçti

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı patent sorunundan dolayı ürettiği akıllı saatlere uygulanan satış yasağının ardından Apple cephesinden yeni bir adım geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Apple ürettiği akıllı saatlere yönelik konulan satış yasağı için harekete geçti

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olarak gösterilen Apple, ürettiği cihazlara kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak eklentiler eklemeye devam ediyor.

Bu bağlamda Apple uzun bir süredir ürettiği ve kullanıcılarının büyük rağbet gösterdiği akıllı saatlere eklediği yeni bir özellik ile ilgili geçirdiği sıkıntılı günleri aşmak için yeni bir yola başvuruyor. Birgün'ün haberine göre Apple akıllı saatlerde yer alan ve kandaki oksijen seviyesini tespit eden özelliği ile ilgili Masimo adlı şirketle devam eden patent sorununu aşmak için yeni bir yola başvuracak.

Edinilen bilgiye göre Masimo tarafından ABD'nin yargı makamlarına şikayet edilen Apple,  yasağa tabii olan akıllı saatlerini yeniden düzenleme yoluna gitti. Milyonlarca insanın severek kullandığı akıllı saatler ile ilgili satış yasağı yaptırımına maruz kalan ve bu sorunu ortadan kaldırmanın yollarını arayan Apple şirketinin Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9 modellerinde yer alan özellikten dolayı yaşadığı sorunun kısa bir sürede çözülmesi bekleniyor.

Söz konusu modellerinin yeniden  kurallara uygun bir düzenlenmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde şu anda devam eden satış yasağının kaldırılması ve Masimo adlı şirketin patent haklarını gasp etmeden yoluna devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Özgür Baran Aksaka'yı transfer etti

Gençlerbirliği Özgür Baran Aksaka'yı transfer etti