ANASAYFA Teknoloji Apple Vision Pro çılgınlığı devam ediyor!

Apple Vision Pro çılgınlığı devam ediyor!

Apple teknoloji tarihinin kırılma noktası sayılabilecek yeni ürünü Vision Pro’yu geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. Ürünü satın alan insanlar hemen deneyimlerini paylaşmaya başladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Apple Vision Pro çılgınlığı devam ediyor!

Geçen yıl tanıtılan Apple’nin sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro adeta bir bilim kurgu filminden çıkmışçasına kullanıcılara adeta başka bir boyuta geçmiş hissiyatı yaşatıyor. Ülkemizde henüz satışa sunulmayan fakat 200 bin TL bandında olması beklenen Vision Pro ile ilgili kullanıcılar ilk deneyimlerini paylaşmaya başladı.

BAŞKA BİR DÜNYAYA GEÇME HİSSİYATI VERİYOR

Takılan gözlük sayesinde günlük hayatta teknolojik aletlerle yapabilen bir çok işlemi gözlerinin önüne gelen bir ekrandan yapabilen insanlar bu esnada günlük hayatına kolaylıkla devam edebiliyor. Bir cep telefonu ya da bilgisayarı 3 boyutlu kullanıyormuş hissiyatı veren bu ürün sayede insanlar oturduğu yerden adeta birebir oradaymış gibi sokaklarda gezebiliyor ve oturdukları yerden içindeymişçesine film izleyebiliyor.

TEKNOLOJİNİN GELECEKTE NASIL BİR NOKTAYA GELECEĞİ MERAK EDİLİYOR

Anılarını içinde gezebilme imkanı sunan 3 boyutlu görsel gezintisi gibi bir çok özelliği bulunan cihaz için ilk giyilebilir bilgisayar şeklinde benzetmeler yapılıyor. İnsanlara arttırılmış gerçeklik deneyiminde başka bir boyut yaşatan cihazın ileride nasıl bir duruma geleceği ve insanlığın bundan nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

Şu an için şarjı iki saat gibi kısa bir süre giden ve fotoğraf, video gibi kayıtlarda yapabilen cihazı satın alan Amerikalılar sosyal medya üzerinden deneyimlerini dünya ile paylaşarak insanlara bilim kurgu filminden çıkan sahneleri aratmayan özellikler gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi ilçedeki 14 - 18 yaş arası gençler için kamp programına devam ediyor!

Pursaklar Belediyesi ilçedeki 14 - 18 yaş arası gençler için kamp programına devam ediyor!