ANASAYFA Teknoloji Apple Vision Pro sağlık sorunlarına mı yol açıyor?

Apple Vision Pro sağlık sorunlarına mı yol açıyor?

Piyasaya sürüldüğü andan itibaren insanların büyük bir hayranlık gösterdiği ve kendi ülkelerinde satın almayı dört gözle beklediği Apple Vision Pro ile ilgili teknoloji severleri tedirgin eden bir haber geldi. Bir çok kullanıcının söz konusu ürünü geri iade etmeyi dile getirdiği ifade edildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Apple Vision Pro sağlık sorunlarına mı yol açıyor?

Geçtiğimiz aylarda Apple tanıttığı ürün ile insanlığın teknoloji deneyimini farklı bir boyuta taşımayı başarmıştı. Apple Vision Pro adı verilen bu ürün sayesinde kullanıcılar arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile günlük hayatta kullandıkları telefon ve bilgisayarlar ile yapabildikleri bir çok işlemi içinde yaşıyormuş gibi tecrübe edebiliyorlardı.

APPLE VİSİON PRO SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇTI

Ülkemizde henüz satışa sunulmayan bu ürün ile ilgili satın alan kullanıcılar deneyimlerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmaya başlamış, bir bilim kurgu filmini aratmayan görüntüler ortaya çıkmıştı. ABD'de satışa sunulan bu ürünü dünyanın diğer ülkelerinde sabırsızlık ile bekleyen kullanıcılar için olumsuz bir haber geldi. Webtekno'da yer alan habere göre ürünü alan kişiler bazı sağlık problemleri yaşamaya başladı.

Edinilen bilgiye göre cihazı kullanan vatandaşlar şiddetli baş ağrıları yaşamaya başladılar. Yaşanılan bu duruma ek olarak cihazın yarım kilodan fazla olan ağırlığı ile beraber kullanıcıların boyun ağrıları yaşamaya başladıkları da sağlık problemi olarak göze çarpan bir diğer husus oldu. Kullanıcılardan bazıları bu duruma ek olarak göz rahatsızlıkları da yaşadıklarını ifade ederek ürünü iade etme yoluna gideceklerini ifade ettiler.

NELER OLACAĞI MERAK EDİLİYOR

Apple şirketi tarafından konu ile ilgili bir adım atılıp atılmayacağı şimdiden merak konusu oldu. Ürünün üzerinde farklı düzenlemeler yapılması ya da sağlık problemlerinin önüne geçilmesi için farklı yollara gidilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği ve Keçiörengücü maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

Gençlerbirliği ve Keçiörengücü maçlarını yönetecek hakemler açıklandı