ANASAYFA Teknoloji Astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 2.kez ertelendi

Astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 2.kez ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu olan ve 2 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun bir kez daha ertelendiği açıklandı. Gezeravcı ve beraberindeki ekibin dönüş yolculuğuna başlaması için en erken tarih 6 Şubat olarak açıklandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 2.kez ertelendi

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzaya gönderilecek ilk vatandaş olarak dünyaya ilan edilen Alper Gezeravcı'nın uzay macerası ülkenin en merak ettiği konuların başında gelmişti.

Aylar boyunca devam eden hazırlık döneminin ardından Gezeravcı, yurdun dört bir yanından tüm vatandaşların merak ve heyecanla takip ettiği fırlatma süreci sonrasında uzaya gönderilmiş ve ilk Türk astronotu olma unvanına sahip olmuştu. Bu durumun ardından uzaydaki görevine hızlıca başlayan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunduğu süre zarfında görevi olan bir dizi bilimsel deneyi gerçekleştirmişti.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI DÖNÜŞ SÜRECİNİ GECİKTİRİYOR

Görev süresinin tamamlanmasının ardından birlikte olduğu 3 Avrupalı astronot ile birlikte dünyaya dönmesi beklenen Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun ikinci defa ertelendiği açıklandı. Geçtiğimiz gün astronotların inişin planlandığı anlarda yaşanması ön görülen olumsuz hava koşullarından dolayı dönüş yolculuğu 5 Şubat'a ertelenmişti.

Yarın başlaması planlanan yolculuğun bir kez daha ertelendiği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Aralarında Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Ax-3 ekibi  Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle dönüş yolculuğuna 1 gün daha geç başlayacak.

TÜRKİYE HEYECANLA BEKLİYOR

Son bir değişiklik daha yaşanmazsa İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu 6 Şubat 2024 Salı günü başlayacak. Türkiye gidişini büyük bir gururla takip ettiği Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunu da aynı şekilde takip edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Şentepeli kadınlar ile buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Şentepeli kadınlar ile buluştu