ANASAYFA Teknoloji Astronot Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının istasyona kenetleneceği an Ankara meydanlarında!

Astronot Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının istasyona kenetleneceği an Ankara meydanlarında!

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi kent meydanlarından takip ediliyor. Ankara'da Kızılay Meydanı'nda takip edilen sürece ilişkin vatandaşın heyecanı giderek artarken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır'dan da açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Astronot Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının istasyona kenetleneceği an Ankara meydanlarında!

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot olarak kayıtlara geçen Alper Gezeravcı’nın yolculuğuna ilişkin merak edilenler artıyor. İlk Türk Astronot Gezeravcıyı taşıyan uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenmesi kent meydanlarından takip ediliyor.

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde uzaya giden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının ISS kenetlenişi kent meydanlarına kurulan planetaryumlardan binlerce vatandaş tarafından takip ediliyor. 

GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU KENT MEYDANLARINDA

Ankara'da Kızılay, İstanbul'da Taksim gibi kent meydanlarına kurulan planetaryumlara halkın oldukça yüksek ilgisi devam ederken yediden yetmişe pek çok uzay meraklısı uzay aracının ISS’e kenetlenişini takip ediyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuya ilişkin yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden paylaştı. Bakan Kacır, “Bugün saat 12.27’de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenmesini bekliyoruz” açıklamasına yer verdi.

Bakan Kacır, ‘’Bu tarihi an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekranları başında da takip edebilecek: http://axiom.space/live Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda ‘kenetlenmeye’ hazır” ifadelerini kullandı.

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda kalabalık eşliğinde uzay yolculuğu takip edilmeye devam ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anadolu Gazetesi yetkilileri Haber Ankara ofisimizi ziyaret etti!

Anadolu Gazetesi yetkilileri Haber Ankara ofisimizi ziyaret etti!