ANASAYFA Teknoloji Bakanlık gençlere yeni imkanı duyurdu! GSB EDU ücretsiz eğitim sistemi faaliyete geçti

Bakanlık gençlere yeni imkanı duyurdu! GSB EDU ücretsiz eğitim sistemi faaliyete geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere yönelik yeni projesi "GSB Eğitim Deneyim Uygulama (GSB EDU) Portalı" uygulamasını tanıttı. GSB EDU ile on binlerce gencin sosyalleşerek ücretsiz olarak birçok alanda eğitim göreceğini kaydeden bakanlıktan uygulamaya ilişkin detaylı açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bakanlık gençlere yeni imkanı duyurdu! GSB EDU ücretsiz eğitim sistemi faaliyete geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni projesini duyurdu. "GSB Eğitim Deneyim Uygulama (GSB EDU) Portalı" projesini tanıtan Gençlik ve Spor Bakanlığı, “GSB EDU” ile spordan sanata, mesleki yaşamdan dijital yaşama kadar gençlerin hayat boyu öğrenme becerilerini geliştirebileceği bir proje olarak faaliyete geçti.  

GSB EDU projesi ile bakanlığa bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor tesisleri ücretsiz sunulacak eğitimlerle gençlerin sosyalleşmesi ve eğitimlerine de katkı sunacak. Spor ve gençlik kategorilerinde 476 eğitim içeriği, 81 ilde 10 binden fazla eğitici - antrenörle yüz yüze sunulacak ve eğitimler gençlik merkezleri, GSB yurtları ve spor tesislerinde verilecek. Eğitimleri tamamlayan katılımcılar, GSB onaylı belgeler sahip olacak.  

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN DİKKAT ÇEKEN EĞİTİM PROGRAMI

Temel robotik kodlamadan iş ve meslek ahlakından sosyal katılım becerilerine, gençlik psikolojisi atölyesinden geri dönüşüm tasarım atölyesine, etkili ve hızlı okumadan sosyal medya yönetimine, İngilizceden Almancaya ve basketboldan okçuluğa kadar gençlik ile spor kategorilerinde birçok eğitim programı gençlerin hizmetine sunuldu.  

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın "Öğrenmeye doyamayacağınız GSB EDU yayında." diyerek duyurduğu portala gençler, uzaktan ve dijital eğitim için "edu.gsb.gov.tr" uzantısıyla da ulaşabiliyor. Ücretsiz eğitim fırsatından yararlanmak isteyenlerin 'edu.gsb.gov.tr' adresinde faaliyetleri takip edebileceği ve  başvurularını yapabileceği bildirildi.  

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği'nden WU Asya Kupası'nda boy gösterecek

Gençlerbirliği'nden WU Asya Kupası'nda boy gösterecek