ANASAYFA Teknoloji Doodle gün ne demek, 2024 neden doodle gün oldu, artık yıl nedir?

Doodle gün ne demek, 2024 neden doodle gün oldu, artık yıl nedir?

2024 yılının doodle gün olmasına ilişkin sosyal medya platforma yapılan paylaşımların ardından doodle günün ne anlama geldiği ve 2024 yılının neden doodle gün seçildiği merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Doodle gün ne demek, 2024 neden doodle gün oldu, artık yıl nedir?

Özel gün ve haftalarda anasayfasını değiştiren Google, 29 Şubat gününe özel bir değişiklik yaptı. Takvimler bugün 29 Şubat'ı gösterirken vatandaşlar da ‘’Artık yıl nedir?'' sorusunu gündeme taşıdı. Dört yılda bir Şubat ayının 29 gün çekmesi artık yıl olarak bilinirken Google da bu günü doodle gün ilan etti. 

29 Şubat tarihinde doğanlar, dört yıl sonra ilk kez doğum günlerini kutlayabilme imkanına kavuşurken 2024 yılı da 366 gün olarak yaşanacak. Vatandaşlar, ‘’29 Şubat kaç yılda bir gelir? 29 Şubat çeken yıllar hangileri?' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

GOOGLE PAYLAŞTI: ARTIK GÜN DOODLE OLDU  

Artık yıl, bilimse olarak Dünya'nın Güneş çevresinde dönme süresinin, Güneş'in aynı meridyenden iki kez geçişi arasındaki ortalama günün tam katı olmaması olarak tanımlanıyor. 

2024 artık gün Google tarafından 29 Şubat tarihinde Doodle olurken özel günlerde anasayfasını değiştiren Google, 29 Şubat artık gününü de kullanıcılarına hatırlattı. Google, 29 Şubat 2024 artık güne anasayfasında yer verirken kurbağa görselinin yer aldığı Doodle'da 28, 29 ve 1 rakamlarına dikkat çekildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB geçen hafta yaşanan ekonomik gelişmeleri rapor haline getirdi

TOBB geçen hafta yaşanan ekonomik gelişmeleri rapor haline getirdi