ANASAYFA Teknoloji Dünya 6G'ye geçiyor! İlk uydu fırlatıldı

Dünya 6G'ye geçiyor! İlk uydu fırlatıldı

Dünya genelinde önemli teknolojik adımlara bir yenisi daha eklendi. Çin uzaya ilk 6G uydusu gönderen ülke oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Dünya 6G'ye geçiyor! İlk uydu fırlatıldı

Dünya genelinde iletişim hızını arttırmaya yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Teknoloji dünyasını heyecanlandıran gelişme Çin'de yaşandı.

shiftdelete.net ‘de yer alan haberde yer alan ifadelere göre dünyada iletişim teknolojisini yükseltmeye yönelik yapılan adımda Çin’de bir mobil iletişim firmasının 6G teknolojisinin testlerine başlaması için uzaya bir uydu gönderdikleri ve bu uydunun da başarı ile yörüngeye oturduğu ifade edildi.

ÇİN TARİHİ GELİŞMEYİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde bu yıl kullanıma geçeceği ifade edilen 5G Teknolojisi dünyada yaygınlaşmaya devam ederken Çin 6G çalışmalarını başlatarak teknolojide geldikleri konumu bir kez daha gözler önüne serdi. Fırlatmayı yapan şirketin test çalışmalarının ardından uzaydan terahertz gibi hizmetleri ülkesine sağlaması bekleniyor. Söz konusu çalışmaların ardından 6G teknolojisinin ne zaman dünya genelinde kullanıma başlanacağı ve ülkemizin 6G teknolojisine ne zaman ulaşacağı merak konusu oldu.

TÜRKİYE BU YIL 5G TEKNOLOJİSİ İLE TANIŞIYOR

Ülkemizde ise 2016 yılından beri 4,5G teknolojisi kullanılıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2023 yılının Temmuz ayında yaptığı açıklama ile 2024 yılında Türkiye'de 5G teknolojisinin hayata geçeceğini ifade etmişti. 5G teknolojisinin hayata geçmesi ile ilgili en önemli gelişme Güney Kore ve Çin ortaklığında 2016 yılında gerçekleşmişti. Ülkemizin 5G'den 6G'ye geçiş sürecinin ne kadar süreceğini zaman gösterecek

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Tandoğan mahallesini ziyaret etti

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Tandoğan mahallesini ziyaret etti