ANASAYFA Teknoloji Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara'da konferans düzenledi!

Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara'da konferans düzenledi!

Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara İl Başkanlığı, Ankara'da “Türk Dünyasında Bilimde Gelişmeler” konulu konferans düzenledi. Konferansta önemli bilgilere yer verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara'da konferans düzenledi!

Başkent Ankara pek çok akademik çalışmaya ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ankara'da sempozyum, konferans ve paneller düzenlenmeye devam ederken bu kez Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara İl Başkanlığı'nın kentte bir konferans organize ettiği bildirildi.

Başkent Ankara'da Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara İl Başkanlığı tarafından “Türk Dünyasında Bilimde Gelişmeler” konulu konferans düzenledi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesindeki konferansa konuşmacı olarak Prof.Dr. Saleh Sultansoy, Prof. Dr. İsmail Boztosun ve Dr. Onur Hasekioğlu katıldı.

TÜRK BİLİMLERİ ŞEHRİNİN KURULACAĞI DUYURULDU

Dünya Türkleri Bilim Teknoloji Akademisi Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türk Dünyasında Bilimde Gelişmeler” konulu konferansın moderatörlüğünü Canip Sevinç'in üstlendi. Bahsi geçen konferansta “Türk Bilim Şehri”ne olan ihtiyaç, dünyada örnek bilim şehirleri, yeni nesil enerji kaynakları ile ilgili çalışmalar, nükleer fizik alanında yapılması gerekenler üzerinde bir konuşma gerçekleştirildi. 

Pek çok akademisyen, işadamı, bürokrat ve öğrencinin katıldığı konferansta, Türk devletlerinin güç birliği ile oluşturulması hedeflenen “Türk Bilim Şehri”nin milletimize, Türk devletlerine ve tüm insanlığa büyük katkılar sağlayacağı belirtildi. 

2024 yılını "Prof.Dr. Engin Arık Yılı" ilan eden Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi adına Genel Başkan Semih Taner ve Ankara İl Başkanı Levent Mirza konuşma yaparak, yıl içerisinde başka programlar gerçekleştirerek bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Program, konuşmacılara plaket verilmesi ve aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Katılımcılar ise verdikleri bilgilerden dolayı konuşmacılara teşekkürlerini iletti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB liyakat esasıyla alınan zabıta ve itfaiye personellerinin işbaşı yaptığını duyurdu!

ABB liyakat esasıyla alınan zabıta ve itfaiye personellerinin işbaşı yaptığını duyurdu!