ANASAYFA Teknoloji Elon Musk tarihi gelişmeyi duyurdu! Bir insanın beynine Neuralink beyin çipi takıldı

Elon Musk tarihi gelişmeyi duyurdu! Bir insanın beynine Neuralink beyin çipi takıldı

Dünyanın en zengin iş insanlarından olan ve cesur yatırımları ile dikkat çeken Amerikalı Elon Musk bilim tarihine geçecek yeni haberi açıkladı. Musk, uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları Neuralink adlı çipin bir insan beynine yerleştirildiğini duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Elon Musk tarihi gelişmeyi duyurdu! Bir insanın beynine Neuralink beyin çipi takıldı

Elon Musk yine adından söz ettirecek hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Musk, sahibi olduğu Neuralink adlı şirketin geliştirmekte olduğu ve dünyanın merakla beklediği beyine takıacak çip ile ilgili tarihi bir açıklama yaptı.

Elon Musk yaptığı açıklamada geliştirilen proje kapsamında ilk defa bir insanın beynine Neuralink çipinin yapılan operasyon kapsamında yerleştirildiğini açıkladı. Söz konusu açıklama bilim dünyasında bir bomba etkisi oluştururken söz konusu çipin takıldığı insanın sağlık durumunun iyi ve ilk sonuçların umut verici olduğu bildirildi. Eğer söz konusu proje başarıya ulaşırsa insanlar zihin gücü ile fiziksel olarak gerçekleştiremedikleri faaliyetleri gerçekleştirecek.

İLK OLARAK UZUV KAYBI YAŞAYANLAR KULLANACAK"

Neuralink çiplerini ilk olarak uzuv kaybı yaşayacak insanların kullanacağını ilan eden Musk çip ile ilgili “Sadece düşünerek telefonunun veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen hemen her cihazın kontrolünü sağlıyor. İlk kullanıcılar uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybeden kişiler olacak. Stephen Hawking'in hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Amaç budur” şeklinde konuştu.

Elon Musk'un yaptığı bu açıklamanın ardından projenin akıbetinin ne olacağı konusunda dünya genelinde gösterilen ilgi çok daha fazla arttı. Geçtiğimiz yıl Amerika'da hayvanlı deneylerin ardından insanlı deney yapması için izin alan Neuralink'in bir sonraki aşamada nasıl bir açıklama yapacağı şu an için bilinmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısında açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısında açıklamalarda bulundu!